Siyaset
Giriş Tarihi : 23-02-2017 14:54   Güncelleme : 23-02-2017 14:54

Türkiye, Türkiye’den Büyüktür

​Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım 2016’da “Türkiye Türkiye’den büyüktür” sözü ile Büyük Türkiye doktrinini ortaya attı.

Türkiye, Türkiye’den Büyüktür

Tıpkı “Dünya 5’ten büyüktür” isyanıyla adil dünya manifestosunu açıkladı gibi… Selçuklu ve Osmanlı’nın bir yansıması olan bu doktrinin gerçekleşmesi için sistem değişikliğinin yaşanması bir mecburiyet. Türkiye; Kudüs, Gazze, Beyrut, Halep, Musul, Mogadişu, Sana, İslamad ile Türkiye’den daha büyük. 100 yıl önce koparıldığımız coğrafyaların tamamında bugün kan, gözyaşı, katliamlar, terör hakim, Müslümanlar zulüm altında. “Süper güçler” İslam topraklarını madden ve zihnen işgal etti. İnsanlığın en karanlık, en acı, en kanlı tabloları Ümmet-i Muhammed’in yaşadığı topraklarda cereyan ediyor. Bu düzenin değişmesi lazım. Düzeni değiştirmek içinse Büyük Türkiye hedefinin kurumsal kimliğe büründürülmesi gerekiyor.

En başta Türkiye dimdik ayakta durmalı. Düşman kapıda, küresel terör saldırıyor, emperyalistler yeni haritalar çizme peşinde, mezhep, etnik fitneler kol geziyor, tam da bu nedenle Türkiye’nin asla kaygan bir zeminde olmaması lazım. Kaygan zemin derken çift başlılık ile siyasi, ekonomik krizlerin yaşanmaması, koalisyonların vuku bulmaması elzem. 7 Haziran’ı hatırlayalım bölücü hainler, Güneydoğu’yu hendek, barikat, bombalarla zindana çevirdiler, özyönetim zırvalarıyla bölgeyi işgal etmeye kalktılar, bir anlık siyasi boşluk bölünme tehdidini doğurdu. 1 Kasım’da ise yeniden sağlanan istikrar tüm planları bozdu, PKK temizlendiği, 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainler milletten Osmanlı şamarı yedi, 24 Ağustos’tan bu yana Fırat Kalkanı ile cihanı karşımıza alıp, topraklarımızı korumak için mücadele veriyoruz. Bu bağlamda siyasi istikrar olmazsa olmaz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde asla 7 Haziranlar yaşanmayacak, yani vatanı parçalamak isteyen hainlere fırsat doğmayacak, FETÖ yapılanmaları kurulamayacak, hızlı karar mekanizması ile radikal kararlar alınıp düşman yok edilecek. Cumhurbaşkanlığı Sistemi aslında Türkiye’yi ayakta tutma sistemidir. Referandumda “Evet” oyu verecekler, sadece Türkiye’yi Büyük Türkiye yapmak için değil, tüm İslam beldelerine sahip çıkmak için bunu yapacaklar. Cumhurbaşkanlığı Sistemi bir beka meselesidir. Çanakkale’de, Maraş’ta, Urfa’da, Irak’ta şehit olmuş ataların evlatları da vatanın bekasını temin etmek için “Evet” diyecektir… 

 

adminadmin