Türkiye
Giriş Tarihi : 08-04-2018 19:18   Güncelleme : 08-04-2018 19:18

Türkiye'de Düzenlenen En Popüler Festivaller

Türkiye'de özellikle yaz aylarının gelmesi ile beraber her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen festivaller yoğun ilgi görüyor.

Türkiye'de Düzenlenen En Popüler Festivaller

Türkiye'de özellikle yaz aylarının gelmesi ile beraber her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen festivaller yoğun ilgi görüyor. Eğlence, aktivite, müzik veya yemek odaklı festivaller genellikle İstanbul’da olsa da, farklı şehirlerde oldukça ilgi gören popüler festivaller de mevcut. Bu festivaller kendi arasında 2 temel başlığa ayrılmaktadır.

MÜZİK-FİLM VE SANAT FESTİVALLERİ:

Müzik, film ve sanat festivalleri konusunda her yıl kendini daha da geliştiren ülkemizde, başlıca temel ve her yıl düzenlenen festivaller vardır. Bunlardan bahsetmek gerekir ise;

-İstanbul Film Festivali

Bu festival Türkiye'de düzenlenen en eski film festivali özelliğini taşımaktadır. Her yıl düzenli olarak Nisan ayında 10 günlük süre boyunca düzenlenen festival en popüleri Atlas Sineması olmak üzere toplamda İstanbul'da 8 sinema salonunda gösterimler düzenlenmektedir.

-Akbank Caz Festivali

Bu festival de yine Türkiye'de düzenlenen en eski ve köklü festivallerden biridir. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu Akbank Caz Festivali sayesinde, katılımcılar hem yerli hem de yabancı müzisyenler ile buluşma olanağı bulmaktadır. Her yıl Kasım ayında düzenlenen festival sayesinde katılımcılar pek çok farklı müzik tarzı ve sanatçıyı da bir arada görebilmektedir.

-Antalya Film Festivali

Bu sene 55.si düzenlenen festival, her sene Ekim ayıda düzenlenmektedir. Bu festival ile hem Antalya'nın sıcağının keyfine varabilir hem de bu esnada filmleri zevkle izleyebilirsiniz.

-Zeytinli Rock Festivali

Diğer festivallere göre daha yeni bir etkinlik olmasına rağmen, her yaş grubundan katılımcısı bulunan zeytinli rock festivali her yıl Ağustos ayının sonlarında 3 gün süre boyunca düzenlenmektedir. Rock sanatçılarının sahne aldığı festivalde kamp da yapılıyor.

Türkiye’deki festivalleri ve eğlenceli gezilmesi gereken yerleri keşfetmek için http://www.yoldasin.com/asya/bati-asya/turkiye/ adresini okumaya devam edebilirsiniz.

DOĞA VE YÖRESEL FESTİVALLER:

Sanatsal festivallerin haricinde Türkiye'de her yıl düzenlenen, doğayı tanıtan yöresel festivallerde düzenlenmektedir. Bunlardan bahsedecek olursak;

-Polonez Köy Kiraz Festivali

Her yıl Haziran ayında düzenli olarak gerçekleştirilen bu festival, aynı zamanda Türkiye ile Polonya arasındaki bağları da güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilmektedir.

-Edirne Kakava-Hıdrellez Şenlikleri

Her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde baharın habercisi olarak Edirne'de düzenlenmektedir.

-Bağbozumu Festivali

Türkiye'nin Bozcaada adasında her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu festival, şarap üreticilerinin kendi bağ ve bahçelerinde düzenledikleri ve 2 gün boyunca yarışmalar ve şarkılar eşliğinde süren festivale verilen addır.

-Tekirdağ Kiraz Festivali

Bu yıl 56.sı düzenlenecek olan festival, her yıl Haziran ayında gerçekleştirilmektedir. Festivalin içeriğinde; yarışmalar, gece konserleri ve güzellik yarışmaları da düzenlenmektedir. Kiraz güzelinin bu festivalde seçildiğini biliyor muydunuz?

-Beypazarı Havuç Festivali

Beypazarı ilçesinin en popüler sebzesi kuşkusuz ki havuçtur. Havuçları ile ünlü olan ilçede, ilçeye ilk girdiğinizde karşınıza çıkan havuç heykeli de festivalin ana temalarından biri olmaktadır. Her yıl haziran ayının ilk Cuma günü başlayan festival, 3 gün süre boyunca konserler ve yarışmalar eşliğinde oldukça eğlenceli bir şekilde sürmektedir.

-Diyarbakır Karpuz Festivali

Türkiye'nin en eski yöresel festivallerinden olan Diyarbakır Karpuz Festivali, 1967 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Karpuzların değişik desenler ve şekiller ile süslenerek sergilendiği bu festivalde, düzenlenen yarışmalar ve yöresel konserler ile katılımcılar oldukça eğlenceli vakit geçirmektedirler.

adminadmin