Ekonomi
Giriş Tarihi : 10-09-2014 13:00   Güncelleme : 10-09-2014 13:00

Türkiye'de fındık sektörüne yapılan yatırımlar

TRABZON (AA) - Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Albayrak, dünyanın en büyük 3 çikolata firmasından biri olan Ferrero'nun son yıllarda Türkiye fındık piyasasına yönelik yaptığı yatırımları olumlu bulduklarını belirtti

Türkiye'de fındık sektörüne yapılan yatırımlar

TRABZON (AA) - Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Albayrak, dünyanın en büyük 3 çikolata firmasından biri olan Ferrero'nun son yıllarda Türkiye fındık piyasasına yönelik yaptığı yatırımları olumlu bulduklarını belirtti.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu, Giresun bölgelerinde yatırım yapmak için arazi gösterememe sorununun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Fındıktaki iyi tarım uygulamalarının son yıllarda artmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Bu uygulamalardan ve bunun sonucu olarak da ticarette yaşanacak rekabetten olumlu sonuçlar ortaya çıkacaktır. İhracatçılarımız da mevcut 120 ülkeye olan ihracatı arttıracak hem de buna yeni ülkeler ilave edebileceklerdir. Yeter ki ülke olarak kaliteli fındık üretimini, verimi artıralım. Zaten şimdiki sıkıntı ihracat değil, üretimden kaynaklanmaktadır. Bu kapsamda, dünyanın en büyük 3 çikolata firmasından biri olan Ferrero'nun son yıllarda Türkiye fındık piyasasına yönelik yaptığı yatırımları olumlu buluyoruz."

Albayrak, Türkiye'nin 2023 yılındaki 3,5-4 milyar dolarlık fındık ihracatı hedefine ulaşmasını zor olmadığını, üretimden tüketime kadar olan süreç içerisinde istikrarlı ve kalıcı politikaların uygulanmasının yeterli olduğunu bildirdi.

Yaklaşık iki ay önce Türkiye'nin fındık ihracat rekortmeni Oltan Gıda'nın, çikolata üreticisi İtalyan Ferrero'ya satıldığı belirtilmişti.

adminadmin