Genel
Giriş Tarihi : 17-05-2018 10:08   Güncelleme : 17-05-2018 10:08

Türkiye'de İlk Kez Çizgiroman Hakkında Panel Yapıldı

“Artık çocuklarımızı batının sanal kültür kahramanlarıyla tek taraflı olarak büyütmeyelim; çocuklarımızı kendi kahramanlarımızla tanıştıralım.” vurgusuyla Sancaktepe’de faaliyete geçen, Türkiye’nin ilk Çizgiroman Okulu yine bir ilke daha imza attı.

Türkiye'de İlk Kez Çizgiroman Hakkında Panel Yapıldı

Türkiye’de ilk kez ‘Çizgiroman” konusu Yıldız Teknik Üniversitesi ve Sancaktepe Belediyesi işbirliği ile akademik anlamda kamuoyuna panel olarak sunuldu.

Panelin açılış konuşmasını yapan Sancaktepe Belediyesi Başkanı Sn. İsmail Erdem “200 yıllık kültürel işgalin etkisini minimize etmek ve kendi kültürel değerlerimize öncelik vermek için açtığımız çizgiroman okulumuzdan yarınlarımız için umutluyuz” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr.Yakup Çiçek, Doç.Dr.Cevdet Şanlı ve Doç.Dr.Mustafa Başaran yaptıkları konuşmalarda çizgiromanın çocuk edebiyatı, çizgiroman filmler ve oyuncaklar konusundaki önemine değindiler.

Çizgiroman Okulunun öğretmenlerinden Demirhan Kadıoğlu, Murat Sevinç, Suat Karadağ, Nedim Polat, Ahmet Sekendiz ise böylesi bir projede yer almaktan duydukları memnuniyeti belirttiler.

“Çizgiroman Nedir? Önemi Nedir? Çizgiromanın Tarihi ve Önemi” gibi konu başlıklarının ele alındığı panelde Ümit Kireççi, Emine Ekşi ve Gülsima Sevinç’te  konuşmacı olarak cizgiromanın psiko-sosyal-kültürel önemine vurgu yaptılar.

Panelin moderatörlüğünü yapan aynı zamanda Çizgiroman Okulu’nun kurucusu ve öğretmenlerinden olan Fehmi Demirbağ “Cizgiroman artık Unesco tarafından bir eğitim modellemesi olarak kabul edilmiştir. Psikiatr kliniklerinde dahi bir tedavi metodu olarak adeta ilaç gibi ele alınmaktadır.” dedi.

Osmanlı padişahlarının çizgiroman ansiklopedisi olarak ele alınacağı projenin bir sonraki hedefi ise çizgi filmler üretmek olacaktır.

 

adminadmin