Dünya
Giriş Tarihi : 27-02-2017 13:50   Güncelleme : 27-02-2017 13:50

Türkiye’nin Dünyadaki Yetimhaneleri

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünya üzerinde hayırseverlerin destekleri ile 11 ülkede 32 yetimhane açtı. İHH, ayrıca yeni açılacak olan yetimhaneleri ile yaklaşık 5 bin yetime umut olacak.

Türkiye’nin Dünyadaki Yetimhaneleri

Dünyada çeşitli nedenlerle yetim kalmış 400 milyona yakın çocuk bulunuyor. Her yıl milyonlarca çocuk insan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları tarafından satılıyor veya misyonerlik faaliyetlerinde kullanılıyor. Çocukları güvensiz ortamlardan korumak için açılan yetimhaneler hayati öneme sahip. İHH İnsani Yardım Vakfı da 11 ülkede açtığı 32 yetimhane ile Türkiye adına dünyadaki yetimlere sahip çıkıyor.

Şuanda 2 bin 350 yetimi yetimhanelerinde misafir eden İHH, yetimlerin sadece barınma ihtiyacını karşılamıyor. Hayırseverlerin destekleri ile İHH, yetimhanelerinin bir kısmında hafızlık eğitimi veriyor ve bir kısmında ise sevgi evleri tarzı mekânlarda barındırarak onları hayata hazırlıyor.

“Amacımız eğitimli bireyler yetiştirmek”

İHH Yetimhaneler Koordinatörü Numan Aka, İHH’nın neden yetimhane konusuna ehemmiyet verdiğini, "Yetimhanelerimiz en büyük işlevi barındırdığı yetim çocukların sadece karnını doyurmayıp onların bir geleceği olması için eğitimlerine devam etmeleri ve ilerde ahlak ve düstur sahibi birer birey olarak meslek hayatına atılmalarıdır. Yetimhanelerimizin büyük çoğunluğu bir eğitim kompleksinin içinde ya da yanında inşa edilmiştir bu yüzden. Bu imkândan en çok taşrada eğitim fırsatlarından yoksun çocuklar faydalanıyor” cümleleri ile özetledi.

11 ülkede 32 yetimhane

İHH’nın 11 ülkede açtığı yetimhanelerin adet dağılımları şu şekilde:

Afganistan: 1, Bangladeş: 9, Burkina Faso: 1, Endonezya – Açe: 1, Etiyopya: 1, Filipinler – Moro: 2, Nepal: 1, Pakistan: 7, Somali: 1, Tayland – Patani: 7 ve Uganda: 1.

İnşası devam eden yetimhane ve sevgi evi projeleri

İHH’nın yakın zamanda 8 ayrı ülkede açmayı planladığı 7 yetimhane ve 2 sevgi evi isimleri ise şunlar:

  • İyilikhane Yetimhanesi – 170 kişilik (Bangladeş)
  • Hatice’tül Kübra Yetimhanesi – 42 kişilik (Moro)
  • Konya Akıncılar Yetimhanesi – 42 kişilik (Moro)
  • İskilipli Atıf Hoca Yetimhanesi – 50 kişilik (Patani)
  • Bursa İnegöl Yetimhanesi – 236 kişilik (Pakistan)
  • Katar Raf & İHH Çocuk Yaşam Merkezi – 990 kişilik (Türkiye)
  • Kofele Kız Öğrenci Yurdu – 100 kişilik (Etiyopya)
  • İsmail ve Elif Şen İslam Kardeşliği Yetim Kompleksi – 96 kişilik (Sierra Leone)
  • Anadolu Eğitim Kompleksi Kız Yetimhanesi – 750 kişilik (Somali)

Yaklaşık 5 bin yetime hizmet

Hayırseverlerin destekleri ile inşaatlar bittiğinde İHH, 2 bin 476 yetime daha ev sahipliği yapmaya başlayacak. İHH, böylelikle toplamda 4 bin 826 yetimi yetimhanelerinde misafir etmiş olacak. 

adminadmin