Güncel
Giriş Tarihi : 11-03-2020 12:40   Güncelleme : 11-03-2020 12:49

Türkiye’ye İlk Korona Virüs Avrupa’dan Geldi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’nin ilk koronavirüs vakasını açıkladı, "Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı."

Türkiye’ye İlk Korona Virüs Avrupa’dan Geldi!

Bakan Koca, "Hastanın virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Verilere göre tanı erken konmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır” diye konuştu.

 

YURT DIŞINA ÇIKMAYIN

Zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkılmaması konusunda uyarıda bulunan Koca, “Biz dünyayı uyarırken aynı zamanda hazırlandık. Bakanlığımız, tüm birimleriyle devletimiz koronavirüsle mücadelesini planladı. Bugüne kadar gösterdiğimiz başarı, bundan sonrası için mücadelemizin kolay olacağının garantisi kabul edilmelidir. Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir." Dedi.

 

TOPLUMU TEHDİT ETME RİSKİ YOK

Karantinaya alınan hastanın toplum için risk oluşturmayacağını da sözlerine ekleyen Koca, “Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır. Bu küresel soruna karşı ulusal mücadele vereceğiz. Risk somut, tedbirler basittir. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Vatandaşımızdan beklediğimiz, 14 gün ve 14 korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç vermesidir." Diye konuştu.

 

OKULLAR TATİL OLACAK MI

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüse karşı okullarda eş zamanlı olarak hijyen uygulamasının başlatıldığını bildirerek her okulun aksamadan dezenfekte edilebilmesi için hassas bir çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN