Güncel
Giriş Tarihi : 25-04-2017 10:44   Güncelleme : 25-04-2017 10:44

Türkiye’yi durduramadılar!

Gezi, 17-25 Aralık darbe girişimi, Kobani iç savaş denemesi, 7 Haziran kaosu, 15 Temmuz işgal girişimiyle krize sürüklenmek istenen Türkiye ekonomisi dimdik ayakta durdu. Dolar aylar sonra 3.60’ın altına geriledi, Borsa İstanbul ise tüm zamanların rekoruna imza attı.

Türkiye’yi durduramadılar!

Türkiye, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelmesiyle 3 kat büyüdü, dışa bağımlılığı azalttı, yerli üretimde çağ atladı ve dünyayı kıskandıracak projeleri sıralayan, enerji üssü olmaya aday bir ülke haline geldi. Türkiye küresel bir güç olma yolundaki kararları adımları Üst Akıl ve ülkedeki taşeronlarını harekete geçirdi.

İLK SALDIRI GEZİ

Türkiye’ye yapılan ilk saldırı Gezi darbe girişimi öncesinde 93 bin puanda olan Borsa İstanbul ve 1.82 dolar seviyesinde seyreden dolar, olayların patlamasıyla büyük zarar gördü.

KOMPLE OPERASYON

Gezi ve arkasından gelen FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimi, PKKHDP’nin 6-8 Ekim Kobani iç savaş girişimi, ardından 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan bunalım ve son olarak 15 Temmuz işgal girişimi ekonomiye büyük darbe vurmuştu. Alçak eylemler sırasında borsa 70 bin puanın altına inmiş, dolar ise 3.95 ile tüm zamanların rekorunu kırmış, kasadan milyarlarca dolar çıkmıştı. Ayrıca, Üst Akıl’ın kontrolündeki Standards and Poor's, Moody's ve Fitch Ratings gibi kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye ekonomisine karşı yürütülen ekonomik operasyona destek vermişti.

Ancak 15 Temmuz işgal girişiminin püskürtülmesinin ardından uygulanan doğru ekonomi politikaları, millet ve devletin ortak direnişi, dövize açılan savaş, en önemlisi de 16 Nisan referandumunda milli iradenin “Sürekli istikrara EVET” demesi Türkiye’nin zaferini ilan etti.

Borsa dün Gezi olayları öncesi olan 93 bin 179 puanı da aşarak, 93 bin 269 puana kadar yükseldi. Borsa’nın değeri 718 milyar lirayı aşarak tarihi zirveyi gördü. 15 Temmuz’dan sonra 4 liraya yaklaşan dolar ise 3.58’i görerek son 5.5 ayın en düşük seviyesine düştü.

14 yıl boyunca istikrarla sağlam bir temele oturan Türkiye ekonomisi, AB’nin birçok ülkesini iflas ettiren 2008-2012 krizinden kurtulduğu gibi küresel çetenin saldırısına da direndi.

Diğer yandan ekonomi uzmanlarının ortak görüşü; döviz kurlarının kısa vadede daha fazla düşmesi, Borsa’da yükselişin sürmesi, aynı zamanda yabancı sermayenin milyarlarca dolarının Türkiye’ye yöneleceği yönünde oldu…

Diriliş Postası

adminadmin