Genel
Giriş Tarihi : 18-12-2017 10:03   Güncelleme : 18-12-2017 10:03

Türkler ölümsüzlüğe çare arıyor!

Ankara Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar bilim kurgu filmlerini aratmıyor. Üniversite, uzayda dahi yaşayabilen ve ölümsüz canlı olarak bilinen su ayısı tardigrada’nın genlerini insana aktarmak için çalışmalara başladı.

Türkler ölümsüzlüğe çare arıyor!

Ankara Üniversitesi, 10 türü Türkiye kökenli, 6 türü ise endemik olan ‘suayısı tardigrada’ların hayatta kalma becerisini araştırmaya aldı. Incelemelere göre 1.5 milimetre boyundaki tardigradalar o kadar dayanıklı ki bütün canlı türleri ortadan kalksa bile 10 milyar sene neslini devam ettirebilecek.

KAYNAK YARATMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Gazete Habertürk’ten Fatmanur Boylu’nun haberine göre; kaynak yaratma çalışmaları tamamlanan incelemeyi, Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi desteğiyle Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Mensubu Prof. Dr. Ahmet Altındağ ve ekibi yürütüyor.

”BU GENLER İNSAN GENİNE AKTARILABİLİR”

Altındağ, suayısını moleküler inceleme ve DNA analizine tabi tutacakları projenin maksadını şu şekilde anlattı:

“Bu, uzun soluklu ve titiz bir çalışma. Düzce ve Zonguldak’ta araştırmalar yapılıyor. Tardigradaların nasıl bu kadar dayanıklı olduklarını araştırıyoruz. Incelemeler neticesinde bu genler insan genine aktarılabilir ve insan ömrü uzatılabilir. Hedef, insan ömrünü uzatmak. NASA suayılarını uzaya gönderdi. Uzaydaki şartlara karşın hayatta kaldıkları görüldü. Dahası dişilerden kimilerinin uzayda yumurtladığı ve yeni doğanların sağlıklı olduğu tespit edildi. Suayısının doğum ardından sahip olduğu hücre sayısı yaşamları boyunca sabit kalıyor.”

HABERTURK

adminadmin