Güncel
Giriş Tarihi : 01-10-2019 14:03   Güncelleme : 01-10-2019 14:05

Tüyap samsun 5. Tarım fuarı büyük ilgi gördü

“Ülke Genelinden 53.733 Profesyonel Ziyaretçi”

Tüyap samsun 5. Tarım fuarı büyük ilgi gördü

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Samsun 5. Tarım Fuarı, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ovaları, yaylaları ve bereketli toprakları ile tarım sektörünün önemli ihracat kapılarından biri olan Samsun, yurtiçinden ve yurtdışından binlerce ziyaretçi ağırladı. 10 bin m² kapalı 40 bin  m²’si açık olmak üzere toplamda 50 bin m²’lik alanda 83 katılımcı firma ile kapılarını ziyaretçilerine açan Fuar, 5 günde 53.733  ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

İş Görüşmeleri, Ön Anlaşmalar ve Gerçekleşen Satın Almalar

Artvin'den Sinop'a, Yozgat'tan İzmir’e kadar özellikle Karadeniz ve  İç Anadolu olmak üzere  30'un üstünde şehirden Samsun 5. Tarım Fuarı'nı ziyaret etmeye gelen çiftçiler ve sektör temsilcileri; katılımcı firmalar ile ürün ve hizmetleri                     hakkında verimli görüşmeler gerçekleştirerek bayilik ve mal alımı                     konusunda önemli iş bağlantıları kurdu. Fuar süresince önemli satın almalar gerçekleştirildi. Fuar sektör temsilcileri başta olmak üzere ziyaret eden                                         çiftçilerden katılımcı firmalara birçok kesimin memnuniyetini kazandı.
     

Bölgenin İhracatı Canlanacak

Samsun 5. Tarım Fuarı, 10 ülkeden yaklaşık 70 aşkın alım heyeti ağırladı. Fuar yoğun ikili iş görüşmeleri ile ihracata yön verecek iş bağlantıları sağladı. Cezayir, Irak, Lübnan, Sudan , Umman, Gürcistan, Romanya ve İtalya’ dan fuara gelen ziyaretçiler; enerji dönüşüm sistemleri, danışmanlık hizmetleri, tarımsal mekanizasyon sistemleri, hayvancılık tesisleri, hayvancılık makine ve ekipmanları, traktör, zirai ilaçlar, seracılık, tohum-fide, sulama sistemleri, hırdavat firmaları ile önemli görüşmeler ve satın almalar geçekleştirildi.

Fuarın Onur Konuğu: Vezirköprü

25 – 29 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşen Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nda, Vezirköprü ilçesi bu yıl fuarın ''Onur Konuğu'' oldu. Fuarda Vezirköprü tarımsal ürünlerinin tanıtılmasının yanı sıra Vezirköprü’ye özgü ikramlar da ziyaretçilere tattırıldı. Fuarda ayrıca Vezirköprü Tarım Paneli de gerçekleştirilerek Samsun'da Kenevir Yetiştiriciliği ile ilgili bilgiler ziyaretçilere sunuldu.

Etkinliklere Yoğun İlgi

Fuar’da tarım sektörüne ilişkin konferansların da yer aldığı, alanında uzman akademisyenler, mühendisler ve sektör temsilcileri bölge için önem arz eden konularda seminerler verdi. Samsun’da Kenevir Yetiştiriciliğinde Karşılaşılan Güçlükler ve Çözüm Önerileri, Arıların ilginç Yaşamı, Süt Hijyeni ve Peynir, Ziraat Odaları İşlev ve Faaliyet Alanları, Fındıkta Bitki Besleme ve Zararlı Mücadelesi gibi konularda konferanslar verildi.

Ziyaretçilerin memnun bir şekilde ayrıldığı fuar, gelecek yıl 9 – 13  Eylül 2020 tarihinde de ziyaretçilerini bekliyor.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.

adminadmin