Güncel
Giriş Tarihi : 07-09-2017 12:35   Güncelleme : 07-09-2017 12:38

UBFED Arakan İçin Harekete Geçti

​Kısa adı UBFED olan Uluslararası Barış Federasyonu Genel Koordinatörü Celal Çeke Pazar günü Arakan için dev bir miting düzenleyeceklerini açıkladı

UBFED Arakan İçin Harekete Geçti

UBFED Genel Koordinatörü Celal Çeke ve UBFED Türkiye Gençlik Kolları Sorumlusu Semih Narlı ortak bir açıklama yayınlayarak Pazar günü Ankara Kızılay meydanında yapılacak olan dev mitingle ilgili şunları söylediler.

UBFED Genel Koordinatörü Celal Çeke “malumunuz olduğu üzere Arakan'da zalim Budistler tarafından Müslüman kardeşlerimize yönelik hunharca akıl almaz işkenceler uygulanmaktadır. Bizde Uluslararası Barış Federasyonu olarak Pazar günü Allah nasip ederse dev bir miting düzenleyerek hem Arakan'da Müslüman din kardeşlerimize yapılan vahşeti gözler önüne sermek hem de protesto etmek maksadıyla bir organizasyon tertip etmeyi uygun gördük. Bu Mitingimize başta Bakanlarımız olmak üzere birçok milletvekili ve siyasetçimiz iştirak edecekler” dedi.

Öte yandan bir açıklama da UBFED Türkiye Gençlik Kolları Sorumlusu Semih Narlı’dan geldi.

 UBFED Türkiye Gençlik Kolları Sorumlusu Narlı yaptığı açıklamada şöyle belirtti “Sayın Koordinatörüm Çeke’nin de belirttiği üzere pazar günü Ankara Kızılay meydanında Arakanda Müslüman kardeşlerimize yapılan zulme ve vahşete dikkat çekmek için geniş çaplı bir miting organize edeceğiz. Bu düzenleyeceğimiz mitingin amacı Arakandaki Müslüman kadın, erkek, çocuk demeden Budistler tarafından yaşatılan zulmün vahşetin boyutlarını gözler önüne sermektir. İnsan olan, ben insanım diyen hiçbir kimse başka bir dine mensup ve savunmasız insanlara akıl almaz işkence metotları uygulamaz. Bizler dünya genelinde 2 milyardan fazla nüfusa sahip Müslümanlarız lakin herhangi bir Müslüman ülke bizim ülkemizin sergilediği tavrı sergilemiş değildir. O cesareti de gösteremedi maalesef. Keşke gönül isterdi ki diğer Müslüman Ülkelerde ülkemizin sergilediği dik duruşu sergileyebilselerdi”

adminadmin