Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 16-11-2017 09:00   Güncelleme : 16-11-2017 09:00

Ülkü Ocakları Genel Başkanı’na,

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi - Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrenicisi S.A, 10 Kasım günü sosyal medya hesabından “Böyle güzel bir günün Cuma’ya denk gelmesi… Hayırlı Cumalar” diye yazarak takipçileriyle paylaştı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı’na,

Aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Öğrenci Konseyi Kampüsler Başkanı ve Başkan Danışmanı da olan S.A’nın başına bu paylaştıklarından sonra gelmeyen kalmadı.

Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Yalçın Altıntaş, nasıl başardığını tam olarak bilemediğimiz üstün gayret ve başarıyla bu paylaşımda Atatürk’e hakaret izleri buldu.

Ve bir basın açıklaması yaparak S.A’nın geleceğini kararttı.

Bu olaydan haberiniz olmadığını öngörerek, Samsun Ülkü Ocakları Başkanınız Yalçın Altıntaş’ın basına servis ettiği metni dikkatinize sunuyorum;

 "Gazi Paşa Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefatının 79. yıldönümü tüm yurtta çeşitli etkinlikler ile anılırken, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci Konseyi Kampüsler başkanı olan Süleyman adındaki bir zat, bu matem gününü "böyle güzel bir gün" diyerek nitelendirmesi kabul edilemezdir.

Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ten rahatsız olan bu zihniyet, 15 Temmuz akşamı Büyük Türk Milletince daha net görünen kirli ve karanlık zihniyetin bir kardeşi olduğu apaçık ortadadır.

Ülkü Ocakları olarak; bu zihniyetin tekrar yeşermesine asla müsaade etmeyeceğiz. Yeşerse bile, biz var oldukça hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklar."

Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Yalçın Altıntaş hızını alamayarak kendi ifadeleriyle ‘Söz konusu şahsın’ derhal görevden uzaklaştırılmasını da istedi.

Ve devam etti; "Geçtiğimiz günlerde ülkemize gelen dünyanın en zeki insanlarından sayılan mucit işadamı Elon Musk, sadece Anıtkabir'de çekildiği fotoğrafları ve ATATÜRK'ün sözlerini paylaşması, dünyanın Atatürk'e bakışını gösterirken, 19 Mayıs Üniversitesi gibi bir bilim yuvasında öğrencileri temsil eden Öğrenci Konsey yöneticisinin bu paylaşımı şüphesiz kabul edilemez. Ülkü Ocakları olarak söz konusu şahsın görevden alınarak, OMÜ Konseyi'nin resmi olarak özür mesajı yayınlaması kat'i surette talep ediyoruz."

Ben öğrenciyle görüştüm, “Abi ben de Atatürkçüyüm. Bütün bunları nereden çıkartmış, nasıl uydurmuşlar. Böyle bir günde Atatürk’e hakareti nasıl düşünebilirim. Almış olduğum sevindirici bir haberin Cuma gününe denk geldiği için bunu paylaşmıştım” dedi.

Sayın Ülkü Ocakları Genel Başkanı,

Sizden ricamız; Bu öğrencinin sosyal medya üzerinden paylaştıklarının gerçekten Atatürk’e hakaret ihtiva edip etmediğine karar vermenizdir.

Eğer hakaret ihtiva ediyorsa bu hakaret nerededir ve neden biz göremiyoruz.

Yok, eğer hakaret ihtiva etmiyorsa lütfen Samsun Ülkü Ocakları Başkanınıza sorunuz “Hakaret bunun neresinde?!”

Bizim bilmediğimiz başka bir şey varsa lütfedip paylaşsın.

Bir öğrencinin geleceğini karartmak için yapmış olduğu basın açıklamasına delili sadece bu paylaşımlardan ibaret ise, artık bu öğrenciden özür dilesin.

Recep YAZGAN

adminadmin