Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-10-2016 09:29   Güncelleme : 05-10-2016 09:29

Ülkücü hareket Yaban kuşlarını unutmadı

Sosyal, kültürel ve eğitim alanında yaptıkları projelerle de gündeme gelen Samsun Ülkü Ocakları, 4 Ekim hayvanları koruma günü dolayısıyla önemli bir projeye imza attı.

Ülkücü hareket Yaban kuşlarını unutmadı

Ağaçlara kuş yemi rulosu asan ülkücüler yaban kuşlarının aç kalmasını önlemeye çalıştılar.

Sokakta kalan yaban kuşları için harekete geçen Samsun Ülkü Ocaklarının ilk hedefi Atakum Sahili oldu.

Samsun'un, Hatay ve İstanbul göç yolunun üzerinde olması sebebiyle Samsun'a çok sayıda göçmen kuş geldiğini ve bu kuşların Samsun'da yiyecek sorunu çektiklerini fark ettiklerini belirten Samsun Ülkü Ocakları Sosyal Sorumluluk Birim Başkanı Efe ÇELİK, kuşlara yardım etmek için bazı ağaçlara rulo şeklinde kuşyemi bıraktıklarını söyledi.

Projenin çıkış fikrini anlatan ÇELİK, " 4 Ekim Hayvanları koruma günü için teşkilat olarak bir etkinlik düzenlemek istiyorduk. Lakin bildiri dağıtma, stand kurma gibi etkinlikler sadece lafta kalıp hayvanlara gerçekten yardım etmiyordu. Bu düşünceler içindeyken göçmen kuşların topluca başımızın üstünden geçmesiyle, bu kuşlara yardım etme fikri bizde oluştu. veteriner bir arkadaşımız bu hayvanların yiyecek bulmakta sıkıntı çektiği anlattı bize.Bizde bu sebep ile bu projeyi başlattık. Biz, yaratılanı Yaratandan ötürü sevenleriz. İslamiyet dini, hiçbir canlıyı ayırmadan merhamet etmeyi, acımayı ve yardım etmeyi emir buyurmuştur. Ve ecdadımız da bu sebep ile hayvanlarla her zaman ilgilenmiş. Hayvanlar için vakıflar ve özel hastaneler kurmuşlardır. Bizde atalarımızın izinden gidip hayvanlarla ilgileniyoruz ve ilgilenmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz dönemde de sokak hayvanları için barınak yapmıştık. Şimdi de kuşlar için yem ruloları yaptık." dedi.

 

adminadmin