Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-03-2019 09:57   Güncelleme : 21-03-2019 09:57

Ülkücüyüm dedi CHP’lileri, MHP’liler Sahtekâr dedi Ülkücüleri küstürdü, Necattin Demirtaş kimden oy alacak!

Ülkücüyüm dedi CHP’lileri, MHP’liler Sahtekâr dedi Ülkücüleri küstürdü, Necattin Demirtaş kimden oy alacak!

AK Parti ile MHP’nin Cumhur İttifakı kesinleşene kadar ‘ben MHP’liyim’ diyen Necattin Demirtaş’ın İYİ Parti’den İlkadım Belediye Başkan Adayı olmasına rağmen MHP’liler hakkında yorumlarda bulunması tepkilere sebep olmuştu.

İYİ Parti’den adaylığını açıkladıktan sonra geçmişten kalma alışkanlıklarla MHP hakkında olumlu ya da olumsuz yorum yapması siyasi ahlak olarak doğru bulunmayan Demirtaş’ın bu davranışı Cumhur İttifakını desteklemeyeceği iddia edilen MHP seçmenini de kendisinden uzaklaştırdı.

Öte yandan Cumhuriyet Meydanındaki aday tanıtım töreninde ‘Ben ölene kadar ülkücüyüm’ şeklindeki açıklamaları ise meydanı dolduran CHP’lilerin tepkilerini çekmiş ve CHP seçmeni “bir ülkücüye mi oy vereceğiz” diyerek meydanı terk etmişlerdi.

Bu gelişmeler İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş’ın kimden oy alacağı sorusunu gündeme getiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortak mitinglere başlaması ve bu mitinglerde yaptıkları ortak açıklamalar MHP ile İYİ Parti arasında gidip gelen kararsız seçmenin oylarının yeniden MHP’ye dönmesini sağlayacak etkiyi göstermeye başladığı da belirtiliyor.

  

 

adminadmin