Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-03-2018 08:52   Güncelleme : 20-03-2018 08:52

Ulugazi Toki Camii İnşaatı Başlıyor

​İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından Yeni Belediye Hizmet Binası yanına yaptırılacak Ulugazi Toki Camii’nde temel kazısı başladı.

Ulugazi Toki Camii İnşaatı Başlıyor

Samsun’un en büyük toplu konutları olan ve camii için alanı bulunmayan Ulugazi Toki Konutlarında İlkadım Belediye başkanı Erdoğan Tok tarafından yapılacak camiyle cami özlemi son bulacak. Daha önce cami ihtiyacına prefabrik bir yapı ile çözüm bulan Başkan Tok, Yeni Belediye Hizmet Binasına ait 2600 metrekare alanı camiye terk ederek ibadet alanı için kalıcı çözümü sunuyor. Temel kazısına bizzat katılarak İlkadımlılara müjdeyi veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Hamd olsun bu hizmeti de vatandaşımıza sunma şansı bulduk. Şehrimiz için hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

3 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLECEK

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun’un en büyük toplu konutlarından birisi olan Ulugazi TOKİ konutları sakinlerinin ihtiyacı olan cami talebini yerine getiriyor. 2013 yılında 1276 daire olarak inşa edilen 5 bin 245 kişinin yaşadığı camisi olmayan Ulugazi TOKİ konutlarının önüne belediye yeni hizmet binasının yanında ayrılan 2 bin 600 metrekarelik bölüme İlkadım Belediyesi tarafından cami yapılacak. Açık ve kapalı alan olmak üzere 3 bin kişinin namaz kılabileceği alana sahip olacak caminin temel kazısı başladı.

SELÇUKLU MİMARİSİYLE YAPILACAK

Önemli bir ihtiyacı karşılamanın yanında mimari açıdan da estetik bir eser olarak planlanan Ulugazi Toki Camii kısa süre içerisinde İlkadımlıların hizmetine sunulacak. Kazı çalışmalarına katılarak incelemelerde bulunan Başkan Tok kazı çalışmasında kullanılan kepçenin operatör koltuğuna oturarak; “Bizler için manevi değeri de oldukça yüksek olan cami inşaatımızın temel kazılarını dualarımız ile başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem önemli bir ihtiyacı karşılayacağımız hem de görsel olarak ilçemize değer katacak olan Ulugazi Toki Camii inşaatını en kısa sürede tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

VATANDAŞIMIZIN CAMİ ÖZLEMİ BİTECEK

Bu bölgede şehrimizin en büyük toplu konutları olmasına rağmen vatandaşlarımızın ibadet edebilecekleri bir alan maalesef bulunmuyordu. Bu ihtiyacı belediyemize ait alandan vaz geçerek vatandaşımıza sunmanın gururunu yaşıyoruz. 38 bloktan oluşan ve 5 binden fazla vatandaşımızın yaşadığı Ulugazi Toki Konutları sakinlerimizden özellikle yaşlı vatandaşlarımız yakın mahallelerdeki camilere gitmekte zorlanırken zaman zamanda üzücü kazalar yaşanıyordu. İşte tüm bu sıkıntılara son vermek için yapacağımız bu caminin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

adminadmin