Türkiye
Giriş Tarihi : 02-09-2014 13:49   Güncelleme : 02-09-2014 13:49

Ulugöl'deki çevre kirliliği

ORDU (AA) - Türkiye'nin 36'ncı tabiat parkı ilan edilen, kış ve sonbahardaki manzarasıyla görenleri adeta büyüleyen Ulugöl'de oluşan çevre kirliliği, Gölköy Kaymakamlığı ile Gölköy Belediyesinin yürüttüğü ortak çalışma sonucu temizlik ve dalgıç ekipleri tarafından temizlendi

Ulugöl'deki çevre kirliliği

ORDU (AA) - Türkiye'nin 36'ncı tabiat parkı ilan edilen, kış ve sonbahardaki manzarasıyla görenleri adeta büyüleyen Ulugöl'de oluşan çevre kirliliği, Gölköy Kaymakamlığı ile Gölköy Belediyesinin yürüttüğü ortak çalışma sonucu temizlik ve dalgıç ekipleri tarafından temizlendi.

Dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2009 yılında Türkiye'nin 36'ncı tabiat parkı ilan edilen Ulugöl'de piknikçilerin çöplerini çevreye ve suya atması kirliliğe neden olmuş, oluşan kirlilik ise başta piknikçiler ve gurbetten gelen ziyaretçiler olmak üzere yöre halkını rahatsız etmişti. 

Ulugöl'deki çevre kirliliğinin basına yansıması üzerine Gölköy Kaymakamlığı ile Gölköy Belediyesi ortak çalışma kararı aldı. Ulugöl'e belediye temizlik ekipleri ile Ordu Su Altı Topluluğu (ORSAT) üyesi dalgıç ekipleri getirildi. Yaklaşık 20 kişilik ekip, 4 saat süren çalışma sonucu göl ve çevresini temizlemeyi başardı. 

Gölköy Kaymakamı İsa Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulugöl'deki çevre kirliliğini basından takip ettiklerini belirterek, "Bu tabloya duyarsız kalamazdık. Hemen belediyemiz ile ortak bir çalışma yürüterek gölde ve çevresinde yaşanan kirliliği temizleme kararı aldık. Şu anda Ulugöl eskisi gibi tertemiz. Piknikçilerimiz gönül rahatlığı ile burayı ziyaret edebilir ve kullanabilir. Onlardan isteğim, lütfen çöplerini gölün içerisine değil çöp bidonlarına bıraksınlar. Tabiat parkımızı temiz kullanalım. Bu göl sadece bizim değil, geleceğimiz olan çocuklar için de son derece önemli" ifadelerini kullandı.

ORSAT Başkanı Murat Tayfun Altunsoy ise gölü 20 kişilik ekiple temizlediklerini belirterek, "Gördüğümüz manzara oldukça kötüydü. Sudan her şey çıktı. Ekiplerimiz 4 saat boyunca çalışıp gölü tertemiz yaptı" dedi.

adminadmin