Eğitim
Giriş Tarihi : 18-04-2017 08:50   Güncelleme : 18-04-2017 08:50

Uluslararası Travnik Üniversitesi

Osmanlı döneminde altı mahalli müftülükten bir tanesinin yer aldığı, 151 yıl boyunca sancak merkezliği yapan ve Osmanlı tarihinde vezirler şehri diye anılan, Avrupa’nın İstanbul’u kabul edilen, 1463'de fatih sultan Mehmet’in ve ordusunun konakladığı, kalesi, medresesi ve renkli camii ile tarihi güzelliklerin şehri. Bosna Hersek’te, ala turca zamanı gösteren tek güneş saati Travnik Hacı Ali Bey camiindedir.

Uluslararası Travnik Üniversitesi

Şehirde Osmanlı döneminden kalma on dört tane cami vardır. Ayrıca Nobel ödüllü Sırp yazar Ivo Andric bu şehirde doğmuştur. Plava Voda nehri kenarındaki Lutvo'nun kahvehanesi bir dönem sanatçılarının ve entelektüellerinin uğrak yeri olmuştur. Ivo Andric’te bu isimlerden bir tanesidir. Yöresel peyniri, suyu ve essiz yeşilliğiyle harika bir şehirdir Travnik. Şimdilerde de Uluslararası Travnik Üniversitesi ile de adından çokça söz ettiren şehir. Bosna Hersek’in eğitim şehirlerinden biridir.


Üniversite okula kabullerde öğrencilerden Türkiye’de yapılan YGS-LYS tarzı sınavlara girmiş ya da herhangi bir taban puan almış olma şartı koşmuyor. Ayrıca Türkçe destekli eğitim de veren Uluslararası Travnik Üniversitesi’nin diplomaları Türkiye’de de tanınmaktadır.

Travnik şehri Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya 90km uzaklıktadır.  Saraybosna’nın batısında bulunan şehirde yaşam şartları bir hayli ucuz. Bir öğrenci aylık yaklaşık 300 ile 400 Euro arasında değişen cep harçlığı ile bu şehirde geçimini sağlayabiliyor. Uluslararası Travnik Üniversitesi’nin bir yıllık akademik ücretleri ülkemizde bulunan özel üniversiteler ile karşılaştırıldığında, bu üniversitenin fiyatlarının bir hayli uygun olduğu görünüyor. Üniversite içinde bulunduğu Bologna ve Lizbon süreçlerinden dolayı öğrencilerine Avrupa’da ki üniversitelerin müfredatlarıyla aynı müfredata sahip eğitim veriyor.

Yurtdışında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamak isteyen Türk öğrencilerin hem uygun fiyatlara hem de kaliteli bir eğitim almasını sağlayan Uluslararası Travnik Üniversitesi Mimarlık, Elektrik Mühendisliği, Hukuk, Makine ve İnşaat Mühendisliği eğitimlerini Türkçe destekli vermektedir.
Ayrıca mezunları Europass Mavi Diploma da veren Uluslararası Travnik Üniversitesi bu diploma sayesinde öğrencilerinin Avrupa’nın 47 ülkesinde rahatlıkla çalışma izni alarak çalışabilmesine olanak sağlıyor. Kariyer adımı planlarınızı Avrupa için de yapabilirsiniz bu sayede. Uygun fiyatları ile Türkiye’den orta gelirli ailelerin bile çocuklarını rahatlıkla gönderebilecekleri bir okul olan Uluslararası Travnik Üniversitesi yüksek lisans ve doktoralarını tamamlamak isteyen öğrenciler içinde fırsatlar sunuyor. Yüksek lisans ve doktora eğitimi süreleri eğitimin tezli ve ya tezsiz olması durumuna göre değişiklik göstermiyor. Üniversitede yüksek lisans 1 yıl, doktora 3 yıl gibi bir sürede tamamlanabiliyor. 

Üniversitede Eğitim Ücretleri

Uluslararası Travnik Üniversitesi’nde bir yıllık akademik eğitimin ücretleri ise şu şekilde.

  • Mimarlık 2500 EURO
  • Elektrik Mühendisliği 2500 EURO
  • Hukuk 2000 EURO
  • Makine Mühendisliği 2500 EURO
  •  İnşaat Mühendisliği 2500 EURO
  • Yüksek Lisans Eğitimi 4500 EURO
  • Doktora Eğitimi 5000 EURO civarındaki fiyatlarda değişiyor.

Yüksek lisans ve doktora bölümleri şunlardır. Üniversitede,  İşletme Yönetimi, Muhasebe Finans ve Denetim, Pazarlama ve ticaret, Bankacılık ve Sigortacılık, Eğitim Yönetimi, Hastane ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Uluslararası Kamu Hukuku, Ceza Hukuku (ÖZEL) alanlarında eğitim alabilirsiniz.

adminadmin