Güncel
Giriş Tarihi : 13-09-2014 13:21   Güncelleme : 13-09-2014 13:21

"Uluslararası Yoga Festivali" başladı

DÜZCE (AA) - Düzce'de, Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Akademisi'nce düzenlenen "Uluslararası Yoga Festivali" başladı

DÜZCE (AA) - Düzce'de, Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Akademisi'nce düzenlenen "Uluslararası Yoga Festivali" başladı.

Akçakoca ilçesinde bir otelin bahçesinde gerçekleştirilen festivale, çok sayıda yoga tutkunu katılıyor.

Federasyon Başkanı Akif Manaf, gazetecilere yaptığı açıklamada, her ay farklı illerde, doğayla uyumlu bir şekilde yoga festivalleri düzenlediklerini söyledi. Festivale dünyanın dört bir yanından yoga severlerin katıldığını belirten Manaf, şöyle konuştu:

"Orijinal yoga sistemi uyguluyoruz, sağlığa çok iyi gelen müthiş bir yöntem. İnsanlar orijinal yoga sistemi uygulayarak kısa bir sürede sağlıklarına kavuşuyor. Günümüzde yaygın olan psikosomatik rahatsızlıklara, alerji astım, solunum ve sindirim rahatsızlıklarına stres kaynaklı rahatsızlıklara orijinal yoga sistemi çok iyi geliyor. Bu sistem nezleden kansere kadar iyileşme gösteriyor. Bu yüzden festivaller çok tutuluyor."

Manaf, yoganın Türkiye'de hak ettiği yeri bulacağına inandığını, Türkiye'de yoga alanında faaliyet gösteren iki federasyon bulunduğu anlatarak, "Bir araya gelip çalışmalar yürütüyoruz. Yoga alanında birlik yaratmaya çalışıyoruz. Yoga 'bütünleşmek ve birleşmek' demektir. Düşünce ayrılıklarını çözmeye çalışıyoruz. Yogayı insanlara çok daha iyi şekilde sunacağı" ifadesini kullandı.

Yoga Akademisi üyesi iki kadının, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu anımsatan Manaf, "Maalesef olumsuz olaylar oldu. Karalama kampanyasıyla yüz yüze kaldık. Birkaç kişi bunu organize etti, bir saldırı oldu. Tüm iddialar temelsiz, iftira niteliğinde. Hiçbir kanıtı yoktur. Onlarla da baş ettik. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Yarın sona erecek festivale, 300 kişinin katılması bekleniyor.

adminadmin