Güncel
Giriş Tarihi : 16-08-2018 14:16   Güncelleme : 16-08-2018 14:16

​Üniversite kayıtlarında baş açık fotoğraf zorunluluğu mu var!

Hürriyet ve Takvim gazetelerinde yer alan haberde ‘ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ’ bölümündeki fotoğraf ile alakalı kısımda bilgiler kafa karıştırıyor.

​Üniversite kayıtlarında baş açık fotoğraf zorunluluğu mu var!

Hürriyet ve Takvim2018 gazetelerinde yer alan haberde ‘ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ’ bölümündeki, “12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)” şeklindeki ifadeler başörtülü öğrencileri zora sokacak nitelikli.

Konuyla alakalı olarak ÖSYM’nin resmi internet sitesinde de 1999 yılına ait güncellenmemiş bilgilerin yer alıyor olması, adı geçen gazetelerin bilgileri ÖSYM’nin güncellenmemiş ve eski tarihli sayfasından aldığı şüphesini doğuruyor.

Üniversite kayıtlarında başörtülü fotoğraf kullanmak son yıllarda geçerli olarak kabul ediliyor olmasına rağmen ÖSYM’nin resmi internet sitesinde 1999 yılında ait kayıt bölümünde güncelliğini kaybetmiş verilerin yer alması kafaları karıştırıyor.

ÖSYM yetkilileri yönetmelik hazırlama işinin YÖK’e ait olduğunu belirterek “biz sadece sınav yaparız. Kayıt için hangi belgelerin isteneceği YÖK’ün alacağı karar doğrultusunda belirlenir” diyerek topu YÖK’e atarken, YÖK’ün resmi internet sitesinde konuyla alakalı herhangi bir açıklama yer almıyor.

“Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır” ifadesinin güncelliğini yitirdiğini veyahut bu kararın düzeltildiğini, yönetmeliğin kaldırıldığına dair ÖSYM’den veya YÖK’ten açıklama bekleniyor.

http://www.osym.gov.tr/TR,2547/kayit.html

adminadmin