Kültür
Giriş Tarihi : 14-05-2015 14:30   Güncelleme : 14-05-2015 14:30

Üniversiteliler kahvehaneye kütüphane kurdu

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, bir kahvehaneye, içinde 400 kitap bulunan kütüphane kurdu

Üniversiteliler kahvehaneye kütüphane kurdu

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, bir kahvehaneye, içinde 400 kitap bulunan kütüphane kurdu.

Üniversite öğrencileri, ''Topluma Hizmet'' dersi ve ''Kıraathaneler Okuyor'' projesi kapsamında vatandaşları okumaya teşvik etmek amacıyla, çevrelerindeki okunmuş olanlar ile bazı kurumlardan bağışlanan kitapları topladı. Öğrenciler 400 kitapla, önceden tespit edilen bir kahvehanede kütüphane oluşturuldu.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülbin Zeren Nalinci, okuma alışkanlığıyla ilgili vatandaşları daha fazla teşvik etmek ve onlara rahat bir ortam hazırlamak için farklı projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Okuma sevgisinin aşılanması adına mekan olarak bir kahvehaneyi seçtiklerini vurgulayarak, ''Eskiden insanlar kıraathanelerde edebiyat ve sanat sohbeti yapıyorlardı ve kitap okuyorlardı" diyen Nalinci, "Günümüzde ise kıraathaneler tamamen oyun salonlarına dönüştü, biz kıraathanelerin eski haline dönmesini ve yeniden sanat sohbetlerinin yapıldığı ve kitapların okunduğu mekanlar haline gelmesini istiyoruz. Bu yüzden 'Topluma Hizmet' dersimiz kapsamında bir projeyi hayata geçirdik ve bu kahvehanede kütüphane oluşturduk'' dedi.

 - Büyük ilgi var

Şehirdeki diğer kahvehanelerde de kütüphane oluşturmayı planladıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Gülbin Zeren Nalinci, "Kahvehaneler genelde okuma yeri değil de kağıt oynama, okey, satranç gibi oyunlarla boş vakit geçirme yerleridir. Biz bunu fırsat bilerek değerlendirmeye çalıştık. İnsanların boş vakitlerini kitap okuma hevesine yöneltmeye çalıştık. Bu güzel bir çalışma oldu ve büyük bir talep var" diye konuştu.

Kahvehane işletmecisi Doğan Karadolan ise toplumun her kesimden insanların kahvehaneye geldiğini ve kütüphanenin verimli kullanıldığını belirterek, toplumun gelişmesi adına kitap okumanın önemli olduğunu vurguladı.

Öğrenciler de belli aralıklarla kahvehaneye gelip, kütüphaneye yeni kitaplar eklediklerini ve düzenini kontrol ettiklerini belirtti.

adminadmin