Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 16-03-2017 08:00   Güncelleme : 16-03-2017 09:20

Üst akıl tutulması!

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’un öldürülmesinin arkasındaki sebebin, FETÖ’nün Bylock serverinin Rusya tarafından Türkiye’ye verilmesinin intikamı olduğu iddialarının doğruluğu ya da yanlışlığı bir yana, böyle bir intikamın imkân dâhilinde olması, sonrasındaki gelişmeleri anlayabilmemizi kolaylaştırıyor.

Üst akıl tutulması!

Sonraki gelişmeler dediğim işte bugün bu yaşadıklarımız…

Perdeyi aralayalım;

Önce Kültür Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin Avrupa ile gerilen ilişkilerinde FETÖ’nün parmağı olduğunu belirtmiş ve “Burada uzun yıllardır yerleşik bir yapıları var. Türkiye’dekine benzer bir yapılanma içindeler. Belediyeler, bürokrasi ve medyada etkinler. Özellikle Hollanda’da ciddi varlık gösteriyorlar. Hatta orada çifte vatandaşlıkla bürokraside de belli yerlere gelmişler” demişti.

Hemen sonrasında ise Posta Gazetesi’ndeki köşesinde Nedim Şener Avrupa’nın Utancı başlığıyla bir yazı yazdı ve şöyle dedi;

“Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinde gelinen noktayı sadece Avrupa Parlamentosu’na (AP) yüklemeyin. AP nezdinde Gülen cemaatinin büyük lobi gücü var. Örneğin TUSKON ve Zaman gazetesi temsilcileri Avrupa Parlamentosu’nda sürekli lobi yaptılar.” Bu sözler AP Türkiye Raportörü Kati Piri’ye ait.

Avrupa’da Türkiye aleyhine havanın arkasında ne olduğunu en kestirme anlatan cümle budur. Aksini iddia edenlere 2013 yılı öncesi arşivlere bakmasını öneririm. Arşive bakanlar, AB’deki havanın hükümet ile FETÖ arasında 2013’te başlayan savaştan sonra değiştiğini görürler. Hollanda hükümetinin Türkiye Cumhuriyeti bakanlarına takındığı utanç verici tavırda, kendi iç siyasi hesapları yanında bence Kati Piri’nin bahsettiği FETÖ etkisi de var”

Görülüyor olmalı ki, Dış İşleri Bakanı’nın uçağına Hollanda’ya iniş izni vermeyen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nı Hollanda Büyükelçiliği’ne sokmayan ve sonrasında Hollanda’yı savaş alanına çeviren olaylarda FETÖ parmağı var.

FETÖ her fırsatta Türkiye’den ve Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’ndan intikam almak için hamle yapıyor.

Bütün bu olup bitenler FETÖ’nün rövanş çabasıdır. 

TUSKON ve Zaman gazetesi temsilcilerinin Avrupa Parlamentosu’nda etkili olduklarını tahmin edilebilirdi ama işi bu noktaya getirebilecek güçte olduklarına görmek epey endişe vericidir.

Tayyip Erdoğan’dan intikam için Avrupa’yı yakıp yıkacak kadar gözleri dönmüş durumdalar.

Ve fakat unuttukları, bilemedikleri, göremedikleri, basiretleri kapatıldığı için düşünemedikleri bir şey var ki; Onların hesaplarının üstünde Allah’ın da bir hesabı var!

İşte yine bütün planları alt üst oldu ve Avrupa’nın da dâhil olduğu HAYIR kampanyası geri tepti.

Hem Avrupa’da ve hem de Türkiye’de EVET oyları yükselişe geçti.

Kararsızlar gördüler ki, işin içinde başka işler, başka tezgâhlar, başka dümenler var, anında vatan savunmasına geçtiler.

İçimizdeki HAYIR’cılarla topyekûn Avrupa’nın bir olup, Türkiye’yi yavaşlatabilmek için plan kurduklarını gördüler.

Ve böylelikle üst akıl da adam akıllı çuvallamış oldu.

FETÖ’nün intikam hırsı ters tepti, aksi sonuç verdi. Üst akıl, akıl tutulmasına düçâr oldu.

Nasipse 16 Nisan’da memleketimize tam anlamıyla bahar gelecek İnşallah. 

Recep YAZGAN

 
adminadmin