Kültür
Giriş Tarihi : 23-07-2017 08:00   Güncelleme : 23-07-2017 08:00

Uyan Müslüman İlk Kıblen İşgal Altında

Siyonist katillerin zulmüne Türkiye sessiz kalmadı. Beyazıt Meydanı’nda toplanan on binler Siyonist İsrail’in vahşetini lanetlerken, “Özgür Kudüs” diye haykırdı. Diğer yandan Kudüs’e yürüyüş çağrısı yapılırken, İslam ülkelerinin liderlerine “İsrail’e karşı sesinizi yükseltin” mesajı verildi

Uyan Müslüman İlk Kıblen İşgal Altında

81 ilin tek yürek olup başkaldırdığı “Kızgınlık Cuması” eylemlerinde Siyonist İsrail’e net bir şekilde mesaj verildi. Beyazıt Meydanı’nı hınca hınç dolduran kalabalık “Hamasa selam direnişe devam” nidalarıyla meydanı inletirken Filistin’deki Müslüman kardeşlerini yalnız bırakmadı. Hep bir ağızdan “Kahrolsun İsrail”, “Zalimler için yaşasın cehennem” “Mescid-i Aksa onurumuzdur” sloganları atıldı. Aralarında İHH, Memur-SEN, Mirasımız Derneği, MÜSİAD, Siyer Vakfı ve onlarca STK da eyleme destek verdi.

MESCİD-İ AKSA BİZİM İLK KIBLEMİZ

Beyazıt Meydanı’nda Siyonist İsrail’in protesto edildiği meydanda Diriliş Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, “Mecid-i Aksa şu anda işgal altında.
Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemiz. Bizim namusumuz, haremimiz, yatak odamızdır. Yatak odamızda yabancılar var. Bir insanın yatak odasında yabancı olduğunda bir aile reisi ne hissederse biz de onu hissediyoruz.
Bir an evvel bu nobranlığın bitmesini istiyoruz. Bizim buradaki duruşumuz, işte Beyazıt Meydanı’ndayız. Buradan Siyonist İsrail’e sesleniyoruz ki; orada huzur istiyorsan Filistin’de huzuru sağla. Acilen işgal ettiğin topraklardan çekil. Asırlarca ecdadımız Filistin’de, Ortadoğu’da, dünyada insanlara adaletle, huzurla hükmetti. Bunu huzur sağlamış bir ecdadın çocuğu olarak söylüyorum Filistin’de huzur sağlanmadan dünyada huzur sağlanmaz. Dünyada huzur sağlanmazsa İsrail hiçbir zaman huzurlu olamaz. Bu topraklara büyük bir fitne girmiştir. Bizim dedelerimiz o topraklarda iş birlikçilerin el birliğiyle çöktürüldü ve o topraklarda huzur kalmadı” ifadelerini kullandı.

ZULÜM BİTMEZSE KUDÜS’E KADAR GİDERİZ

“Mescid-i Aksa bizim için neden önemli? Kıblemiz Kabe-i Muazzama, Yahudiler’inde bir kıblesi olsa bu akla mantığa uyar mı” diyerek tepkisini dile getiren Dursun Ali Erzincanlı, “Yani şeytan bu yönüyle kandırabilir diye belki de Allah (cc), Peygamberimizin miracını Harem-i Şerif’ten yaptırmadı, Mescid-i Aksa’dan gerçekleştirdi.
Miraç hadisinin bahsedildiği yer Kur’an-ı Kerim’in tam ortası. Dolayısıyla Allah’u Teâlâ (cc) bir mümin için Mescid-i Aksa’nın ne kadar önemli olduğunu bu şekilde ifade ediyor. İslam’ın tam ortası ve Mescid-i Haram’dan Allah’a yükseliyoruz, namaz müminin miracıdır. Yönümüz Mescid-i Haram ama Mescid-i Aksa’da unutmayalım diye Allah(cc), Peygamberimizin miracını Aksa’dan yaptırmış. Yeryüzünün 3 harem bölgesinden biri Mescid-i Aksa ama Kudüs ümmetin kanayan yarası. Kıyamete kadar sürecek bu. Siyonist, Arz-ı Mevud’dan da Mescid-i Aksa’yı yıkmaktan da vazgeçmeyecek. Her müminin de şunu bilmesi lazım ki; Mescid-i Aksa’yı savunmak zorunda. Biz de Mescid-i Aksa’dan vazgeçmeyeceğiz. Bu manada Beyazıt’taki ve Türkiye’deki eylemler önemli. Bizim üstümüzdeki liderlerimizi harekete geçirmezsek, Yahudi’nin bizi dinleyeceği yok. İnşallah, bir üst seviyede adım atılır. Biz Kudüs’ü savunmak için hazırız, eğer izin verilirse Kudüs’e kadar gideriz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKELÇİLİKİN ÖNÜ KAPATILMALI

“Bugün Beyazıt’tayız. On binlerce Müslüman’la muhteşem bir miting muhteşem bir programdayız Siyonizm’e meydan okuyoruz diyen Ömer Döngeloğlu, şöyle konuştu: “Ancak bunun ötesinde bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biz Müslümanlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nda cemaatler, tarikatlar, partiler, STK’lar milyonlarla İsrail Büyükelçiliği’nin önünü kapatmalıyız. Elçiliğin önüne oturup eylem yapmalı ve büyükelçi o binaya girememeli. Onlar Mescid-i Aksa’da Müslümanlar’ın namazına nasıl engel oluyorsa biz de büyükelçiliği ve konsoloslukları kapatmalıyız.
Girememeliler! Fiili olarak bizim Kudüs’ten vazgeçmeyeceğimizi daha net olarak görmeleri gerekli. Müslümanlar kendi parti idarecilerini buna zorlamalı.
Yani Saadet Partililer Saadet Partisi’ni, AK Partililer AK Parti’yi, MHP’liler MHP’yi zorlamalıdır. İsrail mitingden falan anlamaz, bu bizi sadece vicdanen rahatlatır. Bu caydırıcı bir şey değil. Milyonlarla büyükelçiliğe yürüyüş ve ekonomik, askeri ve siyasi anlamda önemli kararlar alınmalıdır. Ölümü göze alıp Mescid-i Aksa’ya namaz programı düzenlemeliyiz. Benim taleplerimden birisi budur.”

Burak Çolo / Diriliş Postası

adminadmin