Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-01-2020 08:49   Güncelleme : 18-01-2020 08:55

Üye sayımızı bir ayda yüzde 20 arttırdık!

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Milliyetçi hareket Partisi Genel Merkezinin Genel Başkan Devlet Bahçeli Başkanlığında Ankara’da Meyra Otel'de yapılan “Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekilleri ve İl Başkanları Ortak Toplantısı” dönüşünde gündeme ve parti çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu.

Üye sayımızı bir ayda yüzde 20 arttırdık!

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, 10-12 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen “Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekilleri ve İl Başkanları Ortak Toplantısı”nın dolu dolu ve oldukça verimli geçtiği belirterek “Genel Başkanımız Başkanlığında ve konunun uzmanlarının aktarımlarıyla ülkenin, bölge coğrafyalarının ve dünyanın siyasi gelişmelerini derinlemesine ele alınarak Milliyetçi Hareketin duruşu ve görüşleri açık ve net bir şekilde katılımcılara aktarıldı. Milliyetçi Hareket her zaman olduğu gibi ülkenin, bölgenin ve dünyanın içinden geçtiği bu kritik süreçte de siyasi tavrını ve tarafını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Öyle bir süreçten geçiyoruz ki dünya siyasetinde çözümsüzlük bazen çözüm olabildiği gibi, ehvenişerin bile en kötü şer olduğu bir uluslararası siyaset mevcut. Milliyetçi Hareket için en büyük kazanım ise Genel Başkanımız liderliğinde bu zorlu bölge ve dünya siyasetine yön verecek siyaseti, fikirleri ve duruşu sergileyecek gücümüz var”diyerek bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisinin olaylara çok yönlü, stratejik ve milli menfaatler doğrultusunda sonuç odaklı net söylem, eylem ve çözümler ürettiği belirtti.

Ankara toplantısı sonrasında Samsun’da önce İl Divanı sonrasında ise İl Yönetim kurullarını topladığını ve toplantı notlarını Yönetim Kurulu Üyelerine aktardığını belirten Karapıçak, devam eden süreçte ise bölge toplantıları ile İlçe Başkanları ve Yönetim Kurullarına Ankara’da ki toplantı notlarını ve Genel Başkanımızın fikir, söylem ve duruşunu anlatarak tüm teşkilat üyelerinin detaylı olarak bilgilendirileceğini söyledi.

ÜYE SAYIMIZI BİR AYDA YÜZDE 20 ARTTIRDIK

Karapıçak açıklamasında İl Başkanlığımızda Araştırma ve Strateji Geliştirme faaliyetleri kapsamında çok detaylı bir çalışma başlattıklarını ve bunu raporlaştırdıklarını belirterek “Göreve geldiğimiz günden bugüne çok hızlı bir sürecin içine dahil olduk. Eylül ayı itibariyle üzerinde çalıştığımız ve yaklaşık 6 ay süreyle yapılan çalışmaları sonrasında oluşan çalışma raporumuz doğrultusunda bir dizi çalışma başlattık. Bu çalışmalarımızı başlıklar halinde özetlemek gerekir ise; Yeni üye, kırsal ve merkez mahAlle teşkilatlanmaları, sandık ve oy kullanma merkezleri çalışmaları, kurumsal yapıya uygunluk, teşkilatların fiziki ve idari yapısını geliştirme, bilişim ve teknolojik altyapı, parti içi eğitim şeklinde sıralayabiliriz. Tüm bu çalışmaların bir çok alt başlığı da mevcut. Bu çalışmaları ise hedefler başlığı altında toplayarak teşkilatlarımıza aylık hedefler belirledik. Böylece teşkilatlarımızın performanslarını da ölçülebilir kriterler ile de değerlendirmiş olacağız. Tüm bu çalışmaları oluşturduğumuz bölgelere görevlendirilen İl Yöneticilerimiz ile birlikte komisyon marifeti ile yapıyoruz. Bu çalışmaların ilk meyvelerini aldık. Yılsonu itibariyle üye sayımızı yüzde 20 artırdık. Hedefimiz yüzde 150’ninde üzerinde bir üye sayısına belirlenen hedefler doğrultusunda ulaşmak. Bu çalışmaya paralel olarak kırsal ve merkez mahalle teşkilatlanmalarımızı tamamlıyoruz. Bununla ilgilide her ilçemize ayrı ayrı hedeflerini verdik.” dedi.

TEŞKİLATLARA DA MESAJ VERDİ

Karapıçak açıklamasının devamında “Gerek İl Yönetim Kurulu gerek ise İlçe Teşkilatlarımızla yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bu çalışmalar Milliyetçi Hareketin Samsun’da seçmen ile buluşma, Milliyetçi Hareketi birlik içinde ve tek vücut olarak toplama, Milliyetçi Hareketi vatandaşlarımız ülkenin içinden geçtiği bu kritik süreçte en doğru şekilde bilgilendirme ve milli menfaatler çerçevesinde söylemde ve fikirde birliğin sağlanması adına önemlidir. Her kim ki şahsi hırslarının esiri olur, sırf makam peşinde siyaseti “ben merkezli” yapar, ötekileştirici bir dil kullanır ve belirlenen hedef yerine başka hedeflere yönelir ise bizimle asla birlikte yürüyemez. Genel Başkanımızın da dediği gibi; İlkeli, seviyeli, inançlı, adam gibi yürüyecek her arkadaşımıza gönlümüz de kapımızda açık. Aksi bir duruşa “Beka” diyerek yola çıktığımız bu süreçte tahammülümüz asla olmayacaktır. Kendisini teşkilatın üzerinde gören, küçük ve kişisel konuları kendisine ana gündem yapan, vatandaş ile arasına mesafe koyan, vatandaşla ve teşkilatla bütünleşmeyen, önceliği Milliyetçi Hareket olmayanlarla yürümeyeceğiz. Milliyetçi Harekette siyaset parti bünyesinde yapılır. ‘Ben merkezli’ siyaseti benimseyip ‘Ben varsam parti var’ gibi bir yanlışa düşenler, kendisini vazgeçilmez görenler, bizim “beka” dediğimiz bu süreçte siyaseti “kişisel beka” peşinde yapanlara Milliyetçi Hareketin dün tahammülü olmadığı gibi bugün de olmayacaktır.” dedi.             

Recep YAZGANRecep YAZGAN