Genel
Giriş Tarihi : 22-05-2018 09:49   Güncelleme : 22-05-2018 09:49

Uyuşturucu kullanım yaşı düşüyor mu!

Uyuşturucu kullanım yaşı düşüyor mu!

Özyeğin Üniversitesi'nin ve Antalya Bilim Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği Uyuşturucu ile Mücadele Hukuk Sempozyumu'nda uzmanlar uyuşturucu kullanım yaşının 6'ya düştüğü gibi bilimsel olmayan açıklamalara karşı uyarıda bulundu.

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yener Ünver “Bu yayınlar gençler ve çocuklar arasında uyuşturucu maddeye karşı merak uyandırmaktadır” dedi.

Özyeğin Üniversitesi Alman Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Antalya Bilim Üniversitesi Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği “Uyuşturucu ile Mücadele Hukuk Sempozyumu” Antalya Bilim Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Sempozyumda, Türkiye için en önemli sorunların başında gelen uyuşturucu ile mücadele teknik alandan ve hukuk alanından uzmanlar tarafından masaya yatırıldı. Sempozyumda ayrıca, hem kanuni düzenlemeler, hem bu konuda yapılan adli soruşturmalar hem de kamu sağlığı ve sosyal medya tarafında ne gibi çalışmalar yapılması gerektiğine ilişkin somut örnekler de ortaya koyuldu.

Sempozyumda konuşma yapan Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yener Ünver, sıklıkla Türkiye'de uyuşturucu kullanım yaşının çocuklar arasında 6, 8, 10 yaşa düştüğü gibi bilimsel olmayan açıklamaların yapıldığına dikkati çekerek, “Bu çalışmaların sonuçları uyuşturucu ile mücadele eden güvenlik birimleri hakkında yanlış algılara ve bilimsellikten sapmaya da yol açabilir. Bu yayınlar gençler ve çocuklar arasında uyuşturucu maddeye karşı merak uyandırmaktadır.” dedi.

“Gençlerin korunması için etkin mücadele şart”

Türkiye'de uyuşturucu madde kullanımının önemli bir sorun olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ünver, şunları söyledi: “Özellikle gençlerin korunması bakımından etkin bir mücadelenin yapılması şart. Türk polisi ve jandarması bu konuda inanılmaz derecede çaba sarf ederken, çok da önemli başarılara imza atıyor. Ancak Türkiye transit bir ülke. Hem Türkiye üzerinden Avrupa'ya hem de Avrupa'dan Türkiye ve komşu ülkelere son derece tehlikeli boyutta yapay uyuşturucu naklediliyor ve ticareti yapılıyor.”

“Terör örgütlerinin çok önemli bir finans kaynağı”

Uyuşturucu ticaretinin terör örgütlerinin çok önemli bir finans kaynağı haline geldiğine vurgu yapan Prof. Dr. Yener Ünver, terör örgütlerinin bu pastadan pay almak için birbirleriyle iş birliği yaptığını belirtti. Türkiye'nin bu önemli güvenlik sorununun bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini aktaran Ünver “Bu konuda hem dünyadaki önemli ülkelerin uyuşturucu madde mevzuatından ve yargı uygulamalarından hem de Birleşmiş Milletler gibi uluslar üstü kuruluşların projelerinden ve bu konudaki polis teşkilatından yararlanmak gerekir” diye konuştu.

 

adminadmin