Sağlık
Giriş Tarihi : 26-07-2018 09:25   Güncelleme : 26-07-2018 09:25

Uzmanlar uyarıyor, Kahveyi Böyle İçmeyin

Uzmanlar uyarıyor, Kahveyi Böyle İçmeyin

Sabahları kalktığınızda ister ayılmak için isterseniz de kahvaltıyı geçiştirmek için kahve içiyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Kahvenin faydalarının yanında zararları da bulunuyor. Özellikle de aç karna içilen kahvenin etkileri daha fazla oluyor...

AÇ KARNINA İÇTİĞİNİZ KAHVE...

Mide asidi, tüketilen yiyeceklerin parçalanmasını ve sindirilmesini sağlar. Kahvaltı etmediyseniz mideniz boş ve asit doludur. Aç karnına içtiğiniz kahve ise midenizin asit dengesini değiştirir. Sonuç olarak karın ağrısı yaşayabilir ya da reflüyle karşılaşabilirsiniz. Üstelik şunu da bilmek lazım; kanser hücreleri asitli ortamlarda çok daha çabuk gelişir. Bu yüzden kahveyle dolmuş bir mide ise kansere davetiye çıkarıyor.

GÜN İÇİNDE ÇOK DAHA SİNİRLİ VE GERGİN OLABİLİRSİNİZ

Aç karnına vücudunuza giren kahve yorgunluk ve anksiyeteye sebebiyet verebilir. Uyanır uyanmaz içilen kahve kortizol ve adrenalin seviyesini yükseltir. Bunun sonucunda gün içinde çok daha sinirli ve gergin olabilirsiniz. Yapılan araştırmalar, kahvenin iştah kaybına neden olduğunu saptadı. Hemen sevinmeyin, çünkü bu sağlıklı olmuyor vücudunuz için. Vücudunuzun gerçek bir kahvaltının verebileceği enerjiye ihtiyacı var.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE KAHVE İÇMEK İSTİYORSANIZ:

Aç karnına kesinlikle tüketmeyin. Hazır kahve tüketmemeye özen gösterin. Bu kahvelerin üretiminde zararlı madde ve tarım ilaçları kullanılabiliyor. Organik kahvelere yönelebilirsiniz. Kahvenizi tatlandırmak için şeker eklemeyin. Şeker yerine Hindistan cevizi yağı çok daha doğru bir seçim olacaktır. Üstelik şekerli kahveye göre katbekat daha lezzetlidir.

TÜKETİM SIKLIĞINIZA DİKKAT EDİN

Çok fazla kavrulmuş kahvelerin tüketim sıklığını aza indirin. Aslında hiç tüketmemek en mantıklısı çünkü kahve çekirdeğinde klorojenik isimli değerli bir antioksidan maddesi vardır. Kahve çekirdeklerinin yoğun bir şekilde kavrulması bu antioksidanın yok olmasına neden olur. Tüketim sıklığınıza dikkat edin. Bağımlılık yapabilir bunun sonucunda kalp çarpıntısı yaşayabilirsiniz.

sabah

adminadmin