Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 30-01-2018 16:16   Güncelleme : 30-01-2018 16:16

Vali Başkan Samsunspor Süper Lige

“Vali Başkan Samsunspor Süper Lige” biraz iddialı bir düşünce ama neden olmasın?

Vali Başkan Samsunspor Süper Lige

Samsunspor Kayyım’a kaldı, valimiz Sayın Osman Kaymak bu şekilde Samsunspor ile ilgileniyor olmasa belki de bende Kayyımdan çekinirdim ama kongrenin bu şekilde sonuçlanması sanki daha hayırlı oldu. Kongre de ilginç gelişmeler yaşandı, olması gereken eskiden yöneticilik yapmış olan insanların çekinmesi ve taraftarın her şey açığa çıksın diye Kayyımı istemesi gerekirdi ama tam tersi bir durum oluştu. Geçmişte yöneticilik yapanların bazı sıkıntılar yaşayacağı kesindir çünkü eskiden kulüpler kara düzen yani kayıt dışı yönetiliyordu ama şimdi işler değişti çok ciddi denetimler var.

 Eski düzen ile ilgili bir örnek vereyim, bu örneği kimseyi savunma yada aklama adına söylemiyorum sadece fikir cimnastiği veya durum tesbiti olsun diye yazıyorum. Eskiden bir oyuncu alınacağı zaman vergiyi düşük ödemek için 10 liraya alınan bir oyuncuyu 1 liraya almış gibi resmi işlem yapılırdı ondan sonra da 9 liralık fatura bulurlardı, onuda 1 liraya aldıkları balığa 3 lira fatura alırlardı veya bunun gibi. Kayyım olarak atanacak kişilerin kim olacağı merak konusu ve herkesin ortak kanaati eskiden yönetimde bulunmuş kişilerin bu Kayyım yönetiminin içinde bulunmamasıdır.

 Çünkü insanın kendisini denetleyip adil davranması mümkün değildir onun için Kayyımın yeni isimlerden oluşması olası söylentilerin önüne geçecektir.

Herkesin ortak kanaati Samsunspor’un sabit gelirinin olmayışından dolayı 60 milyon tl borca girdiğidir. Şehri yönetenlerin Samsunspor’a duyarsız oluşu bütün yükü sayılı işadamının omuzlarına yıkmıştı. İki spor bakanı dönemini saymaz isek kulübün yükünü hep işadamları çekmişti.

 Şimdi yaşanmış bir olaydan bahsedeceğim hem de vali beye belki bir fikir ve kaynak oluşturur.

 Yıllar önce bir kongre de yönetim Samsunspor’un önüne isim çalışması yapmak için yetki istemişti dikkatinizi çekeyim araştırma yapıp kongre üyelerinin karşısına çıkacaklardı ama o gün yeri göğü yıkıp feryadı figan edenler bu kongrede bizde takımımızın önüne isim alalım dediler.

 Evet biz ogün böyle bir anlaşma yapsak yıllık bir buçuk milyon euro alsak şuanki borç olmayabilirdi. Evet zaten sabit gelir yok birde isim önü kullanımına izin yok! bu son kaçınılmaz oldu.

Ama İnşallah valibey bu işi çözecektir. Benim bir önerim var, Kazım Yılmaz bey iddia odur ki verdiği paranın ana parasını almış ve bir okadar da kur farkı ve faizi alacağı varmış. Kazım yılmaz bu şehrin evladı, vali bey ile de ilişkileri çok iyi, vali bey bir rica etse bir yıl süre ile isim hakkını Kazım Yılmaz kullansa Kazım bey de alacaklarından vaz geçse iyi olurdu. Kimsenin parasına kahyalık yapma hakkımız olmadığını biliyoruz ama kötü niyetli olmasa bile bu borcun büyük çoğunluğu Kazım bey döneminde yapıldı. Kazım beyin bu fedakarlığı yapabileceğini düşünüyorum.

 Vali Osman Kaymak bir ilki başarıp tarihe geçebiler. Bu şehir Vali Osman Kaymak’a  güveniyor.

Onun başında bulunduğu bir geçici yönetime görüldüğü üzere herkes yardım ediyor.

 Birkaç takviye ile bu takımı süper lige çıkarıp tarih yazabilir.  Gerçi bu iş Engin hoca ile kolay değil ama imkansız da değil. Transfer tahtasının açılması hem transfer yapabilmek hem de borcun azalması bakımından önemli. Manisaspor maçına gelirsek birkaç oyuncunun bireysel istek ve gayretleri sayesinde çok önemli bir galibiyet aldık bu takım her halükarda ligde kalacak kapasiteye sahip yada üç tane bizden de zor durumda olan takım var ama yine de Manisaspor maçı çok  önemliydi.

 İnşallah vali bey bu takımı süper lige çıkarma başarısını gösterecektir. Biz buna inanıyoruz.

Adnan Öz

adminadmin