Güncel
Giriş Tarihi : 17-07-2017 12:39   Güncelleme : 17-07-2017 12:39

Vatan Şehidi Halil Kantarcı Mezarı Başında Anıldı

15 Temmuz hain darbe gecesi Çengelköy’de darbecilerin kurşunuyla şehit edilen Halil Kantarcı, Sabah Namazı Devrimi gönüllüleri tarafından dualarla anıldı.

Vatan Şehidi Halil Kantarcı Mezarı Başında Anıldı

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden tam olarak 1 yıl geçti. Hain darbeci askerler kahraman Türk halkı tarafından püskürtüldü. Alemi-i İslam’ın son kalesi Anadolu toprakları vesayetçi anlayışa geçit vermedi. Türk halkı 15 Temmuz gecesi adeta destan yazdı. 15 Temmuz gecesi darbe haberini televizyondan öğrenen Kantarcı Çengelköy Karakolu’nun askerler tarafından kuşatıldığını öğendi. Çengelköy’de vatanı, milleti, imanı için direndiği FETÖ’cü askerler tarafından vuruldu. Kantarcı, kaldırıldığı Ümraniye Atlas Hastanesi’nde şehit düştü.

“Şehitleri anmaktan çok anlamamız gerekiyor

15 Temmuz İstiklal Şehidi Halil Kantarcı’nın mezarı başında konuşan Gazeteci-Yazar Adem Özköse, “Kardeşler Allah razı olsun, Allah kabul etsin inşallah, şehitler söylenmesi gereken her şeyi söyleyerek gidiyorlar. 15 Temmuz şehitlerimiz de söylenmesi gerekenleri söylediler, en güzel mesajı verdiler.

Burada şehitlerimizin mezarları başında toplanıyoruz bir anlamda anma programı mahiyetinde fakat; şehitleri anmaktan çok anlamamız gerekiyor. Şahadet bir hayatın sonucu, şahadete laik olmadan şahadeti hak etmeden şehit olamıyorsunuz. Şehit olabilmemiz için şehit gibi yaşamamız gerekiyor. Allah (c.c) bizlere şehit olarak yaşamayı nasip eylesin. Şehitlerin bize bırakmış oldukları miras var. Onlar İslam için şehit düştüler.

O gece ‘Allahu Ekber’den başka hiçbir şeyleri olmayan insanlar tanklara, tüfeklere karşılık verdi. Allahu Ekberler, salavatlar; tankları, tüfekleri, darbecileri o gece sonunda esir aldı.15 Temmuz bize ‘Allahur Ekberlerin’ nükleer başlıklı füzelerden daha etkili olduğunu gösterdi. İnşallah bizlere de şehitlerimiz gibi ülkemizin bize ihtiyacı olduğu zaman, vatanımız, dinimiz zor durumda kaldığı zaman bizlere de can vermeyi nasip eylesin.” şeklinde konuştu.

Burak Çolo / Diriliş Postası

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN