Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-02-2017 11:09   Güncelleme : 23-02-2017 12:10

Vatandaş Bütün Yerel Gazeteleri Tramvayda Görmek İstiyor

Dün manşetten verdiğimiz, "Tramvayın arıza verdiği dönemlerde boş yere basılan hatta duraklara dağıtılmayan tramvay gazetesinin aylık baskı parasının 70 bin TL olduğu iddia edilen masrafı milletin cebinden çıkmaya devam ediyor." haberimizin ardından haber merkezimize ulaşanlar Büyükşehir Belediyesi'ne büyük tepki gösterirken, her ay belediyeden 70 bin TL alarak bastırılan tramvay gazetesinin yerine Samsun'un yerel gazetelerini duraklarda görmek istediklerini söylediler.

Vatandaş Bütün Yerel Gazeteleri Tramvayda Görmek İstiyor

Samsun Haber - Dünkü manşetten verdiğimiz haber büyük ses getirdi. Samsunlular her ay boş yere tramvay gazetesinin dağıtımının yanlış bir uygulama olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulamadan vazgeçmesini istediler.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtım firması ile yaptığı sözleşmesi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kaşelenen A gazetecilik adına yani her zaman doğruları yazdığını iddia ederek yazdığı kişilerden tekzip yiyen Hayati Kaynar'ın gazetesi Gazete Gerçek'in baskı tesislerinde mizanpajı ve baskısı yapılan tramvay gazetesinin aylık 70 bin TL olan masrafları milletin cebinden çıkıyor haberimizin ardından hem sosyal medyadan hem de telefonla arayanlar Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin insanların gazete okuma alışkanlığını artırmak istiyorsa, her görüşe saygı duyup Samsun'da basımı yapılan gazeteleri tramvay duraklarında görmek istediklerini söylediler.

Bir kuruluşa veya bir kişiye para kazandırmak için ihalesinin nasıl yapıldığı bilinmeyen hatta bütün baskı işlerinin buraya yapılmasından ötürü dışarıdaki bütün esnaflarında tepkisini alan bu uygulamanın bir an önce son bulmasını isteyen ismini vermek istemeyen bir okurumuz, "Benim babam Yusuf Ziya Yılmaz diyen şaibelerle dolu olan bir insanın sadece kendi egosuna göre haber yaparak yazılar yazarak milletin kendi oyları ile seçilenleri birileri istiyor diye karalaması çok yanlış. Gazete gerçek yazarı Hayati Kaynar güvenini kaybetmiş bir yazardır. Bunu bir günde yayınladığı 7 tekzipten de gördük, biz görüyoruz fakat Başkan Yılmaz'ın hala bunu görmemesini anlamış değiliz. Bununla birlikte belediyenin baskı işlerinin de kendisine verildiği bunun dışında ise tramvay gazetesinin de basarak tek bir kuruluşa büyük miktarda paralar vermek çok yanlış. Bu yanlıştan bir an önce dönmeli ve eğer vatandaşın gazete okumasını istiyor da şehrimizde bulunan gazeteleri sayısına göre alarak tramvay duraklarına koyması gerekiyor. Eğer basına destek verilecekse böyle verilmedir" dedi.

adminadmin