Türkiye
Giriş Tarihi : 31-12-2014 13:50   Güncelleme : 31-12-2014 13:50

“Vatandaş Ve Esnaf Yapılandırmanın Süresinin Uzatılmasını Bekliyor”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Torba yasa olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesi ile başlayan borç yapılandırmasının 31 Aralık günü sona erdiğini hatırlatarak vatandaş ve esnafın yapılandırmanın süresinin uzatılmasını beklediğini açıkladı

“Vatandaş Ve Esnaf Yapılandırmanın Süresinin Uzatılmasını Bekliyor”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Torba yasa olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesi ile başlayan borç yapılandırmasının 31 Aralık günü sona erdiğini hatırlatarak vatandaş ve esnafın yapılandırmanın süresinin uzatılmasını beklediğini açıkladı.

TESK Genel Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Torba yasa olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesi ile başlayan borç yapılandırmasının 31 Aralık günü sona erdiğini kaydederek “Vergiler, vergi cezaları, motorlu taşıtlar, emlak ve çevre temizlik vergileri, trafik cezaları, karayolu geçiş ücretleri ve cezaları, üniversite harç kredisi borçları, belediyeye su borcu, elektrik borcu ile bunlara ait cezaların yapılandırma süresi 31 Aralık’ta doluyor. Yaklaşık 5 milyon vatandaşın borcu var.

Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaş ve esnaftan yapılandırma başvurusunu yetiştiremeyenler kamu kurumlarında uzun kuyruklar oluşturuyor. Kanunun bir maddesi değiştirilerek 3 ay daha sürenin uzatılması 50 milyar liralık hedefe ulaşmak için çok yararlı olacaktır. Hem devletimiz alacağını toplayacak hem de vatandaşımız borcunu taksitli olarak ödeme imkanı bulacaktır” dedi.

ESNAF ODA AİDAT BORÇLARINA DA SÜRE VERİLSİN”

Esnaf ve sanatkarın odalara aidat borçları ile odaların birlik ve üyesi oldukları federasyonlara, birlik ve federasyonların Konfederasyona olan katılma payı borçları için ödeme süresinin 01 Aralık 2014 tarihinde sona erdiğini vurgulayan Palandöken, “Diğer yapılandırmalar için uzatma yetkisi olmasına rağmen esnaf ve sanatkarın borç yapılandırması getiren maddede uzatma yetkisi olmadığından 01 Aralık 2014 tarihinde süre doldu. Yapılandırmasını yapamayan esnaf bu durumdan çok şikâyetçi. Genel süre uzatılması için yapılacak bir maddelik yasa değişikliğinde esnaf ve sanatkar aidat borçları yapılandırması için süre uzatılırsa çok olumlu olacaktır” ifadesini kullandı.

adminadmin