Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-02-2017 14:00   Güncelleme : 22-02-2017 14:00

Vatandaşın 70 bin lirası her ay boşa gidiyor!

​Tramvayın arıza verdiği dönemlerde boş yere basılan hatta duraklara dağıtılmayan tramvay gazetesinin aylık baskı parasının 70 bin TL olduğu iddia edilen masrafı milletin cebinden çıkmaya devam ediyor.

Vatandaşın 70 bin lirası her ay boşa gidiyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtım firması ile yaptığı sözleşmesi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kaşelenen A gazetecilik adına yani her zaman doğruları yazdığını iddia ederek yazdığı kişilerden tekzip yiyen Hayati Kaynar'ın gazetesi Gazete Gerçek'in baskı tesislerinde mizanpajı ve baskısı yapılan tramvay gazetesinin aylık 70 bin TL olan masrafları milletin cebinden çıkıyor.

Samsunluların vergileriyle çıkartılan tramvay gazetesi raylı sistemin yoğun kar yağışında 3 gündür hizmet verememesine rağmen basılması fakat duraklara dağıtımı yapılmaması büyük tepki çekmişti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından nasıl yapıldığı bilinmeyen ihale sonucunda kendisine yakın olan Gazete Gerçek'e baskısı verilen tramvay gazetesinin gar durağından sonraki duraklara dağıtımı yapılmadığı da ortaya çıktı.

Duraktaki görevlilere gazeteyi soran vatandaşlara cevap ise ilginç derece. "Vatandaş gazeteleri alıp soğuk hava da üşümemek için üstüne oturuyor, daha sonra tramvaya binince gazeteler ortalık yere dağılıyor. Onları toplamaktan bıktık usandık cevabını alıyorlar."

Samsunlular ise bu işe tepkili, her ay belediyeden 70 bin TL alarak bastırılan tramvay gazetesinin yerine Samsun'un yerel gazetelerini duraklarda görmek istediklerini belirtiyorlar.

Yerel gazetelerin bu konuyla ilgili olarak neden sessiz kalıp belediye ile bir anlaşma yapıp gazetelerine destek istemediklerini de merak ediyorlar.

adminadmin