Genel
Giriş Tarihi : 22-04-2020 15:22   Güncelleme : 22-04-2020 15:22

VDS Nedir? En İyi VDS Host Firmaları

İnternetin hızlı bir şekilde gelişmesi beraberinde bir çok araca ihtiyaç duyulmasına da neden olmuştur.

VDS Nedir? En İyi VDS Host Firmaları

Bu ihtiyaç duyulan araçlardan birisi de sunuculardır. VDS sunucu Virtual DedicatedServer’ın kısaltılmış halidir. Türkçe karşılığı kısaca paylaşımlı sunucudur. Web sitesi sahipleri yada web sitesi oluşturmak isteyenler bu tür hostinglerle alakalı sorulara cevap aramaktadır. Ancak bu konuda yeterli bilgi sahip olmak için güvenli sitelerden doğru bilgiler toplamak oldukça önemlidir. Ne yazık ki bu konuda yazılmış bir çok içerik günümüzde bloglarda dolaşmaktadır. Web sitesi açılmadan önce VDS ile ilgili yeterli bilgiyi almakta fayda vardır. Bu doğrultuda site açmak istiyorsanız bu konuları iyi araştırılmalı ve yeterli bilgiyi toplamalısınız.

 

Virtual Hosting

Bu hosting türüne baktığımızda Türkçe karşılığı olarak sanal hosting diyebiliriz. Bu hosting web üzerindeki sunucuları farklı bölümlere ayırarak bir çok kişiye kiralamasını ve birbirinden bağımsızlık bir şekilde kullanmayı sağlar. Genel olarak bakıldığında bu hosting türü paylaşımlı hostinglere benzemektedir. Bir web sitesi sahibi VDS satın al işlemini gerçekleştirdiği takdirde kontrol paneli üzerinden veya birçok kontrol paneli üzerinden web sitesini kontrol etme olanağı sağlar. Bu hosting sayesinde çeşitli eklemeler yapılabilir ayrıca mevcut işletim sistemi dahi değiştirilebilir. Bu nedenle web sitesi için kendi sunucusunu alamayanlar bu sunucuları kiralayabilmektedir. Bu durum sunucu sahibi olmak isteyenler için çok ekonomiktir. Bu şekilde sunucu kiralamak standart sunuculara göre oldukça ucuzdur.

 

Virtual Dedicated Server

Son zamanların en popüler bulut sunucularından birisi olan VDS, web sitesi olanların ve web sitesi sahibi olmak isteyenlerin web sitelerini geliştirmeleri için gerekli olan bir araçtır. VDS hizmetinden yaralanmaya başlayan bir kullanıcı kiraladığı bölgeye kimsenin girmemesini sağlar. Bu alana kullanıcıdan başkası giremez ve kullanıcı bu alanı istediği gibi kullanır. VDS fiyatları bu imkanlara bakıldığında çok uygun bir şekilde ayarlanmıştır. VDS fiziksel bir makine üzerinden sunucuyu sanallaştırarak sunucuya özel olarak RAM ve işlemci gibi araçları atama yapmayı sağlar. RAM kullanıcı tarafından kullanılmıyor olsa bile RAM’in kullanılmayan bölgesi kullanılmak üzere sürekli olarak hazır halde bekler.

Recep YAZGANRecep YAZGAN