Gündem
Giriş Tarihi : 06-08-2018 09:07   Güncelleme : 06-08-2018 09:07

​Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya Suikast Girişimi!

​Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya Suikast Girişimi!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun başkent Caracas'ta düzenlenen askeri törende yaptığı konuşma esnasında bomba yüklü bir drone patlatıldı.

Maduro olay yerinden uzaklaştırılırken 7 askerin yaralandığı bildirildi.

Venezuela İletişim Bakanı Jorge Rodriguez, Maduro'nun konuşması sırasında tören alanına üzerinde patlayıcı bulunan drone ile saldırı düzenlenmek istendiğini açıkladı. Rodriguez, Maduro'nun herhangi bir yara almadığını ve güvenli bir yerde olduğu bilgisini paylaştı. Rodriques ayrıca, patlama sırasında 7 askerin yaralandığını açıkladı.

Uzun süredir ABD'nin başını çektiği küresel zorba güçler tarafından sindirilmek istenen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine gelirken, resmi Twitter hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda, “Venezuela'nın dostu ve çok kutuplu yenidünyanın lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılmak üzere Türkiye'ye gidiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Maduro'ya düzenlenmek istenen bu son suikast teşebbüsünün, bu ziyaretin hemen ardından gerçekleşmesi manidar bulundu.

adminadmin