Güncel
Giriş Tarihi : 02-01-2015 18:30   Güncelleme : 02-01-2015 18:30

Vergi borçlarının yapılandırılması

ORDU (AA) - Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, 31 Aralık'a kadar vergi borcunu yapılandıran mükelleflerin banka hesaplarıyla istikhaklarında bulunan haciz kararlarının kaldırıldığını bildirdi

Vergi borçlarının yapılandırılması

ORDU (AA) - Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, 31 Aralık'a kadar vergi borcunu yapılandıran mükelleflerin banka hesaplarıyla istikhaklarında bulunan haciz kararlarının kaldırıldığını bildirdi.

Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, borcunu yapılandıran mükelleflerin sadece banka hesapları ve istikhaklarına konulan haciz kararlarının kalktığını belirterek, gayrimenkul, tapu ve araçlara konulan haciz kararlarının borcun ödenmesi halinde kalkacağını ifade etti.

Vatandaşın haciz konulan malının ancak aynı değerde başka bir malla takas yapılabileceğini ifade eden Sarı, şunları söyledi:

"Vergi mükelleflerinin vergi usul kanunlarına göre birtakım yapması gerekenler var. Mükellefin adına tahakkuk edilen vergi borcu, vadesinde ödenmediği zaman biz mükelleflerimize 6183 sayılı tahsilat kanunda yer alan ödeme emri gönderiyoruz. Bu emirde borcun tutarı ve son ödeme tarihi gibi bazı açıklayıcı bilgiler ve bu borcun ödenmediği takdirde nelerle karşılaşılabileceği yer alıyor. Bu yazıya, posta yoluyla teslim edildikten sonra 7 gün içinde itiraz edilebiliyor. Biz vatandaşa konuyla ilgili dairemize geldiğinde her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Mükellef 7 gün içinde bizlere gelmezse tebliğ tarihinden itibaren 7 gün sonra haciz kararı alıyoruz."

Sarı, mükellef hakkında mal varlığı araştırması yaptıklarını ve buna banka hesaplarını incelemekle başladıklarını anlatarak, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bankada para varsa biz alacağımızı elektronik haciz yoluyla tahsil ediyoruz. Bankada para yoksa tapularına veya trafikte adına kayıtlı araca haciz koyuyoruz. Bu hacizle ilgili yazılar ilgili kuruma gidiyor ve bu kurumlar haciz kararını kendi sistemlerine işliyor ve bize bilgi veriyor. Biz bundan sonra yeni bir çağrı yaparak mükellefi bilgilendiriyoruz ve hangi mal varlığına haciz konulduysa bunu iletiyoruz. Mükellef bu yazıya da cevap vermezse bu mal varlıklarını satışa çıkartıyoruz. Satıştan sonra vergi borcunu kapatıyoruz ve artan para varsa bunu mükellefin hesabına yatırarak tekrar bilgilendirme yapıyoruz. Vatandaşlarımızın haciz yoluyla mağdur olmaması için yapılan bu uyarıları dikkate alması gerekmektedir."

adminadmin