Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-05-2020 13:59   Güncelleme : 05-05-2020 14:01

Vey Valiyo, Vey Valiyo!

Vey Valiyo, Vey Valiyo!

Vali, bir ilin en üst yöneticisi, devletin bir numaralı temsilcisi, ehalinin hak hukukunu  koruyan, emniyetini sağlayan, huzur ve güven içinde yaşamalarını temin eden kişidir.

Şu andaki Diyarbakır valisi atanınca ben hoş geldin yazımda demiştim ki; “Cuma günü uygun bir saatte valiliğin önünde serbest kürsü diye bir vatandaş kürsüsü olsun, isteyen vatandaş gelsin o saatte size hitaben konuşsun, talebi kameraya alınsın, sonra aynı hafta içinde o konuşmayı dinle ondan bir mana çıkar.” Yaptı mı yapmadı tabi, şimdi ona benzer bir uygulaması var “Muhtar saati” her hafta Çarşamba günü saat 14:00-16:00 saatleri arasında Muhtarlar ile bir araya geliyor, taleplerini dinliyor o da güzel ama Muhtarlar da sıradan vatandaş kadar özgür değiller tabi, söylediklerinin yanında söylemedikleri de vardır.

Son yılların Valilerine bakıyoruz, çoğu Külliyeye bağlı ama bazıları Cumhur ittifakının küçük ortağının istikametinde çalışıyorlar sanki. Menfi milliyetçiliği dahi eleştirmenize tahammül etmiyorlar.

Bu konuda bir fikrim var, her fırsatta dile getiriyorum diyorum ki, Mülki amirler için bir “Yönetim akademisi” olmalı ki orada yetişen insan gittiği ilin ya da ilçenin hassasiyetleri hakkında bilgi sahibi olup onları kendine benzetmeden kendisi o yerleşim biriminin moduna girsin.Mesela Kürt vatandaşlarımızın ağırlıklı olarak yaşadığı illere Kürtçe bilmeyen ya da Kürtçeye karşı alerjisi olan bir kişinin atanması doğru değildir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN