Türkiye
Giriş Tarihi : 29-12-2014 11:39   Güncelleme : 29-12-2014 11:39

Vezirköprü Bizim Öneceliğimizdir

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Samsun İl Başkanı Nejdet Güneysu, Eğitim Bir-Sen Vezirköprü İlçe Başkanı Esat Kemal Aslan ile yönetim kurulu üyeleri birlikte Narlı Saray Çok Programlı Lisesi ,Göl Çok programlı Lisesi,Göl ilkokulu Göl Orta Okulu, Sarıalan İlk ve Orta Okullarını ziyaret etti

Vezirköprü  Bizim  Öneceliğimizdir

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Samsun İl Başkanı Nejdet Güneysu, Eğitim Bir-Sen Vezirköprü İlçe Başkanı Esat Kemal Aslan ile yönetim kurulu üyeleri birlikte Narlı Saray Çok Programlı Lisesi ,Göl Çok programlı Lisesi,Göl ilkokulu Göl Orta Okulu, Sarıalan İlk ve Orta Okullarını ziyaret etti.

Ziyarette sendika üyeleri miz ile görüşmelerde bulundu. Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Samsun İl Başkanı Nejdet Güneysu, "Bu ülkede can yakan ve kana dokunan ne kadar vesayet atığı uygulama varsa tamamının kalkmasında yol olan, yol açan ve yol alan; çoğu insanın âli menfaatleri için reflekslerini kaybedip dibe vurduğu bir zaman diliminde dibe vurmayıp dik duran bir teşkilat ve onun gönül dostlarıyla birlikteyiz." dedi.

Güneysu;"Okulların bütçesizliğine ve eğitimcilerin tahsildarlığa isyanına, norm kadro yönetmeliğinin bir an önce güncellenmemesinin yaşattığı sorunlara, ek ders esaslarındaki adaletsizliklere ve iki gün gelmeyene üç gün daha gelmene gerek yok diyen bonuslu çarpık ek ders düzenlemesine, uygulamalarda meydana gelen hatalara ve oluşan mağduriyetlere bakanlığın neşter vurmasını bekliyoruz" dedi.

Vezirköprü İlçesine yeni atanan stajyer öğretmenlerle görüşerek ;kendilerine korku üretenlerin yanında değil ,haklarını savunan ve haklarını talep etmelerinde yardımcı olanların yanında yer almalarının gerekliliğini belirtti.

Okul ziyaretlerinin ardında yeni atanan Okul Müdürleri ile tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vezirköprü Belediye Başkanı ,İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Ak Parti İlçe Başkanı katılarak yeni göreve başlayan idarecilere hayırlı olsun dileklerinde bulunarak her zaman eğitime her türlü desteği verdiklerini vermeye devam edeceklerini belirttiler.

Toplantıda bir konuşma yapan şube başkanı Güneysu, “Vezirköprü de idareci olmanın zor olduğunu ancak gençliğimizin ve ideallerimizin bu zorluğu ortadan kaldıracağını belirterek.Bunun için hep birlikte var gücümüzle çalışmalıyız. Özellikle yeni atanan müdürlerimizden ricamız okullarının mevcut durumlarını tespit etmeleri ve her yıl bu tespiti tekrarlayarak yaptıkları hizmetleri ortaya koymalarıdır” diyen Güneysu; konuşmasını şöyle sürdürdü; Bizim için eğitim-öğretim önemlidir. Kurumlar önemlidir. Kişiler daha sonra gelir” diyerek konuşmasını bitirdi.

adminadmin