Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-06-2017 14:19   Güncelleme : 06-06-2017 14:19

Vezirköprü Platformu ve Samsun İHH’dan Öksüz Ve Yetimlere Bayramlık Yardımı

Yetim Gülerse, Dünya Güler sloganıyla yola çıkılan ve Vezirköprü ilçesinde tespit edilen 200 öksüz ve yetim için toplanan yardımlar Ankara-Vezirköprü platformu ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Samsun İl Temsilciliği tarafından teslim edildi.

Vezirköprü Platformu ve Samsun İHH’dan Öksüz Ve Yetimlere Bayramlık Yardımı

Yardımların teslimi için Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezinden düzenlenen programa Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, İHH Samsun İl Başkanı Hüseyin Mutlu, Ankara-Vezirköprü Platformu Başkanı Murat Gülşen katıldı.

Ankara'da faaliyet gösteren Ankara-Vezirköprü Platformu ile İHH işbirliğinde toplanan yardımlar okul müdürleri tarafından tespit edilen öğrencilere ulaştırılacağı belirtilirken, Vezirköprü Kaymakamlığının da projeye destek verdiği belirtildi.

Devir teslim programında konuşma yapan Ankara - Vezirköprü Platformu Başkanı Murat Gülşen, “Yetim gülerse, dünya güler” sloganıyla yardımları topladıklarını söyledi. Gülşen, konuşmasının devamında; “200 öğrencimize yönelik giyim kampanyamızı başlattık. Ankara’daki hayırsever vatandaşlarımızın ve kaymakamlığımızın da desteği ile bu yardımları ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyada kötüler durmuyor, huzuru bozmak için elinden geleni yapıyor. Biz de iyilik adına çalışıyoruz. Bir çocuğun bayramlık sevinci nedir çok iyi biliyoruz. O yüzden bu bayramda çocuklarımızı sevindirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Samsun İl Başkanı​ Hüseyin Mutlu ise konuşmasında, dünyada 400 milyon yetim bulunduğunu, bu yetimlere ulaşmada en başarılı İHH olmasına rağmen sadece 160 ülkede 100 bin yetime ulaşabildiklerini söyledi. Mutlu, bayram yardımları, harçlık yardımları gibi yardımseverlerin yaptığı yardımlarla sadece 1 milyon kişiye ulaşabildiklerini ifade etti. 

Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner ise yardımlarından dolayı Ankara – Vezirköprü Platformu oluşumuna ve İHH’ya teşekkür ederek, yetim ve öksüzlere, yardıma muhtaç kişilere mutlaka yardım eli uzatılması gerektiğine vurgu yaptı.​   ​

Konuşmaların ardından her ihtiyaç sahibi için içerisinde tişört, pantolon, çorap ve ayakkabının bulunduğu paketler İHH Vezirköprü temsilciliğine teslim edildi.

adminadmin