Fikir
Giriş Tarihi : 04-05-2020 15:28   Güncelleme : 04-05-2020 15:28

Vezirköprü’nün Yol Su Ve Altyapı Sorunları 5 Yılda Bitirilebilir Mi

Geçen hafta kaleme aldığım “Vezirköprü oy vermekle övünürken, diğer ilçeler hizmet almakla övünüyor.” Başlıklı yazıma çok sayıda okurumuzdan destek geldi.

Vezirköprü’nün Yol Su Ve Altyapı Sorunları 5 Yılda Bitirilebilir Mi

Yerelde 15 yıldır iktidar partisine hatırı sayılır oy veren Vezirköprü, çevre ilçelerle kıyaslandığında; gözle görünür, elle tutulur hizmet alamadı.

İnşaatının ne zaman biteceği belli olmayan Devlet Hastanesi, çürümeye terk edilen Huzurevi ve Kunduz Kamp Eğitim Merkezi ve tamir yapılarak geçiştirilen yamalıklı bohçaya benzeyen Havza - Vezirköprü - Durağan Karayolumuzun durumu, ilçemizin her şeyini en iyi şekilde anlatmaya yetmiyor mu ?

Komşu ilçemiz Havza bizim üzerimize ikinci hastaneyi de bitirip hizmete açtı. Vezirköprü’de yüzlerce kişinin Havza Devlet Hastanesi’nden hizmet alıyor olması sanırım bizim yerel siyasetçileri rahatsız ediyordur.

Vezirköprü’nün önümüz dönemini ilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in muhtarlarla buluşması  konumuza dönelim. 

Vezirköprü’nün 160 mahalle muhtarıyla Kültür Merkezi’nde kurmayları ile birlikte gerçekleştirdiği ilk toplantısında konuşan çiçeği burnunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir: “Allah’ın izniyle 5 yıl sonra kimse yoldan, sudan ve alt yapıdan şikayet etmeyecek. Bunun için gayretle çalışacağız.” dedi.

Başkan Demir; “Haktan hukuktan ayrılmadan, iltimastan uzak durarak hizmetleriyle Türkiye’de örnek bir Büyükşehir Belediyesi olacağız“ umutsuzluğumu birazcık olsun umuda sevk ediyor. 

160 mahallenin sorunlarını muhtarlardan tek tek dinlemek toplantının verimliliğini düşürmüştür diye düşünüyorum. Bundan dolayı da muhtarların büyük bir bölümü toplantının sonunu beklemeden programdan ayrılması durumu özetliyor. Vezirköprü’yü bölgelere ayırıp her bölgede ayrı  toplantı yapılarak sorunlar tespit edilip masaya yatırılmalı sağlıklı çözümün başlangıcı olacaktır.

İlçenin sorunları bölgelere göre öncelik sırası yapılarak program dahilinde çözülmelidir.

Samsun’un en uzak ve üçüncü büyük ilçesi Vezirköprü, geçen dönem Büyükşehir Belediyesinden  hak ettiği hizmeti alamadı.

Her ay SASKİ tarafından  350-400 bin TL.  su bedeli toplanıp,  Büyükşehir Belediyesinin kasasına gitti. Karşılığında ise  makine, araç, gereç ve malzemesi olmayan, hizmet üretemeyen bir Vezirköprü SASKİ Müdürlüğü ile karşı karşıya kaldık.

Yetki kargaşası yüzünden şu yol Vezirköprü Belediyesi’ne ait, bu yol Büyükşehir Belediyesi’ne ait ayrışmasıyla kocaman 5 yılı geride bıraktık. Bazen ilçe belediyesi olarak sorunların üstesinden gelemeyince topu hep Büyükşehir Belediyesine attık.

Vezirköprü Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi geçen dönem o kadar çok konuda ayrı düşmüşlerdi ki, sanki farklı partilerin belediye başkanlarıymış gibi davranışlarına tanık olduk.  

Geçen dönem Vezirköprü’nün  en fazla muzdarip olduğu “Yetki alanı ayrımını ortadan kaldıracağını ” söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, geçen dönem yaşadığımız sıkıntıları unutturabilecek mi ?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Samsun kurucu başkanı olan, 3 dönem milletvekilliği, bakanlık ve sonrası nadasta kalan  Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde  Samsun’da ve ilçelerinde kalıcı, büyük projelere imza atabilecek mi?

Hep birlikte izleyip tanık olacağız.

Kaynak: vezirkopruozlem

adminadmin