Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-06-2017 12:05   Güncelleme : 01-07-2017 16:32

Vicdan A.ş. Gururla Sunar...

Gözünden bakarken karı, kız değil, hatun, hanım, ana, yardır dişi olan. Bankamatik, kurtarıcı değil, bey, efendi, adamdır gördüğü...

Vicdan A.ş. Gururla Sunar...

Veeee 20.yüzyılın karaborsaya düşen , cımbızla aranan birimi VİCDAN A.Ş. gururla sunar............. itina ile doğru söylenir, dik durulur, hakkaniyetli davranılır, insanlar mevki ve menfaat için değil, herşeyden öte ve önce insan oldukları için sevilir, özü, sözü bir ve aynı olur karakterlerin, yüze ayrı, arkadan 360 dan öte ayrı davranılmaz, dokuz köyden, 18 ilden kovulsa da gülünür geçilir dalkavuklara, sevdiği de sevmediği de her platformda aynıdır, rızkı kuldan değil Yaratandan bilir, kula minnet eylemez, etiket ve para için değil, insan kazanmak için çabalar...............................

Gözünden bakarken karı, kız değil, hatun, hanım, ana, yardır dişi olan. Bankamatik, kurtarıcı değil, bey, efendi, adamdır gördüğü...

Başkasına gelen ziyan kendine gelmiş sayar VİCDAN A.Ş. ORTAKTIR VİCDAN AŞ DE TÜM HESAPLAR, BENDEN ÇOKTAN ÇIKMIŞ BİZ OLMUŞTUR.

Her attığı adımda, önce bizi, sonra beni düşünür Vicdan. A.Ş. BİZE ZARARI OLANI ELİNİN TERSİYLE İTMEKTİR VİCDAN. Ben için bizden geçmemektir. İki kez düşünüp, rahmani olanı tercih etmektir.

EY AKLIYLA GURUR DUYAN İNSAN, EY KENDİNİ ZEKİ VE NİTELİKLİ BİLEN İNSAN, EN BÜYÜK NİTELİĞİN VİCDANINI TEMİZ VE RAHAT TUTTUĞUN GÜN YAŞADIĞIN RAHATLIKTIR.

Değer yargılarıyla bezenmiştir vicdan. Her tarafı süslüdür, olması gereken ve olmaması gerekenlerle. TERBİYE EDİŞTİR, ELİNİ, DİLİNİ, BELİNİ.

Başkasının olana, el uzatmayış, dil uzatmayış, bakış bile olsa, çalmayıştır vicdan. Aşından, eşinden, dişine girenden emin oluştur.

AZ ÇALIŞIR OLDUN VİCDAN A.Ş. Emektarların günden güne azalıyor ve ölüyor. Artık bahanelerimiz var, zehirliyoruz senin içinde barındırdığın gülleri. Dürüstlüğü, enayilik, iyi niyetli duruşu, saflık, hatır saymayı, öz güven eksikliği sayar olduk.

Kuş kadar aklımızla, muhatabımızın da en az bizim kadar akılı olduğunu unuttuk, SANKİ DÜNYADAKİ EN ZEKİ BİR ŞEYTAN BİR BİZ KALDIK DA ÇTEKİ İNSANLAR BEYİN AMELİYATIYLA ZEKALARINI SIFIRLAMIŞ GİBİ DAVRANIR OLDUK. Sen kaybolmaya yüz tuttun vicdan a.ş.

Yerine ne yalanlar, ne hikayeler, ne üç kağıtlar gelmeye başladı bilsen... Asıl kazanç sendin VİCDAN, senden başka herşeyi kazanmaya çabalar oldu İNSAN.

Çabaladı da ne mi oldu ? Kısa vadede kazandım şakasını yaşadı. Kazandığını umdu, ama gerçekte kayıp oldu. EN BÜYÜK KAYBIDA İNSANIN, İNSANLIĞI OLDU. Bundan daha büyük bir fakirliği olmazdı ki yaşayanların. İNSANLIĞINI ÇIKARDIĞINIZDA NE KALIRDI Kİ İÇİNDE TOPLUMUN ? Vicdanını aldığınızda insanın adı ne olur ki?

Vicdanlı komşu, vicdanlı arkadaş, vicdanlı eş, vicdanlı akraba aramadan evvel, dilemeden evvel, istemeden evvel, SİZ VİCDANLI KOMŞU, VİCDANLI ARAKDAŞ, VİCDANLI EŞ, VİCDANLI AKRABA OLUN... OLUN Kİ ÖRNEK ALANINIZ OLSUN. OLUN Kİ İYİLERDE VAR ÇOK ŞÜKÜR DENİLSİN, TOPLUMUM BOZULMUŞ PSİKOLOJİSİ YENİDEN TOPARLANSIN.

Vicdanınız, son nefesinize kadar size yoldaş olsun ki hesabınız kolaylaşsın.......

Recep YAZGANRecep YAZGAN