Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-03-2018 10:20   Güncelleme : 08-03-2018 10:20

Vicdan konvoyu samsun'dan yola çıktı!

Memur-Sen Konfederasyonu ve Samsun İHH öncülüğünde Suriye’deki savaşa dikkat çekmek amacıyla hazırlanan Vicdan Konvoyu Samsun’dan yola çıktı.

 Vicdan konvoyu samsun'dan yola çıktı!

Suriye’deki savaşa, işkenceye, kötü muameleye ve tecavüze uğrayan kadınlara dikkat çekmek için 100 kişilik kadın kafilesi Samsun'da düzenlenen bir tören ile yola çıktı.

Samsun'dan vicdan konvoyuna katılan kadınlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Samsun Kadın Komisyonu Başkanı Songül Kıyak,

"Türkiye'nin ve dünyanın 4 bir yanından kadınlar olarak Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan ve işkence edilen kadınların sesini tüm dünyaya duyurmak ve serbest bırakılmasını talep etmek için Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu adıyla Samsun'dan yola çıkıyoruz. Amacımız; kadınların Suriye'de savaşın başından beri işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle büyüyen dramlarına dikkat çekmek" dedi.

Kıyak şöyle devam etti;

Biz kadınlar, Suriye zindanlarındaki kız kardeşlerimizin acı ve çaresizlik içerisindeki çığlıklarını duyuyoruz. 7 yıldır bekliyoruz. Kimse onlar için bir çaba içerisine girmiyor.

Artık Yeter!

Onlar oradalar. Acı çekiyorlar. Bizi bekliyorlar. Duymanızı istiyoruz. Görmenizi istiyoruz. Onlar için bir şeyler yapmanızı istiyoruz.

Biz onları kurtarmak için bir şey yapmaya karar verdik. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan ve işkence edilen kadınların sesini tüm dünyaya duyurmak ve serbest bırakılmalarını talep etmek için ‘Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu’nu SAMSUN dan yola çıkarıyoruz.

Amacımız:

-­‐      Kadınların, Suriye’de savaşın başından bu yana işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle büyüyen dramlarına dikkat çekmek

-­‐      Suriye’de savaş sebebiyle haksız bir şekilde tutulan tüm kız çocukları ve kadın mahpusların serbest bırakılması için çağrı yapmak ve girişim başlatmak

-­‐      Tüm insanlığı savaşlarda kadınların korunması için etkili tedbirler almaya davet etmektir.

Konvoyumuz 6 Martta İstanbuldan yola çıkmıştır. İzmit,Sakarya, Ankara, Adana dan Hatay a ulaşacaktır.Bizlerde Samsun dan yola çıkarak  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” sabahı Hatay’dan dünyaya sesleneceğiz. Sembolümüz olan 6.536 adet oyalı yazmayı mahpus kadınlarımızın adına taşıyacağız.

Suriyeli mahpus kadınlar için yola çıkaracağımız uluslararası nitelikli ve sadece kadınlardan oluşan ‘Vicdan Konvoyu’na destek vermeye herkesi davet ediyoruz.

Vicdan Konvoyu’ Suriye’deki mazlum kadınların sesidir. Sizler de sesimiz olun ve sesimiz zindanların duvarlarını yıksın!

 

adminadmin