Siyaset
Giriş Tarihi : 25-03-2017 10:12   Güncelleme : 25-03-2017 10:12

Vicdan Sahibi Herkes ‘Evet’ Demeli

16 Nisan’da yapılacak olan, milletin kaderini yine milletin belirleyeceği, referandum süreci hakkında 15 Temmuz gecesi vatan uğruna teröristlere karşı korkusuzca mücadele eden gazilerimizle konuştuk.

Vicdan Sahibi Herkes ‘Evet’ Demeli

16 Nisan’da “Evet” veya “Hayır” diyerek güçlü bir Türkiye için ilk adımları atacağız. Yıllarca koalisyonlar ve darbeler ile boğuşmuş Türkiye, sırtındaki darbe anayasasından kurtulmak için yıllardır çabalıyor. 15 Temmuz gecesi aslında birçok şeyi gözler önüne serdi.

İçimizdeki hainler hep vardı ancak farkında olamadığımız en önemli konu, Türkiye’nin sırtında kambur, alnında kara bir damga gibi taşıdığı darbe anayasasının güçlü Türkiye yolunda en büyük engel olduğuydu.

7 Haziran, 15 Temmuz gibi süreçler ile Parlamenter sistemin artık Türkiye’ye cevap veremediği gözler önüne serildi.

16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile Türk halkı Türkiye'nin içerideki ve dışarıdaki düşmanlarına karşı bir mücadele verecek. Milletin kaderini milletin belirleyeceği 16 Nisan referandum süreci ile ilgili 15 Temmuz'da vatanı uğruna teröristlere karşı mücadele eden, korkusuzca tankların önüne yatan gazilerimiz Sabri Ünal ve Metin Doğan ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunu konuştuk.

DELİ GÖMLEĞİ PARÇALANMALI

15 Temmuz gecesi FETÖ’cü darbecileri durdurmak için 2 tankın altına hiç düşünmeden vatanı aşkıyla, iman dolu göğsüyle yatan Sabri Ünal, referandum hakkında olumlu düşündüğünü ve evet diyeceğini belirterek, “Referandum ve getirdiği maddeler ile ilgili olumlu düşünüyorum.

Bu işin temeline indiğimizde 1980’de askeri bir yönetim tarafından millete dayatılmış zorla kabul ettirilmiş bir anayasa var. Bu anayasanın temeli zorlama bir temelin üzerinde bulunuyor. Sivilleşmesine yönelik yıllardır birçok değişiklik yapıldı. Bu nedenle temelden sivil bir anayasa yapılması gerektiğinin taraftarıyım.

Çünkü bu bizim üzerimize giydirilmiş bir deli gömleği, bizgömleğin bir kısmını parçalamışız ancak sonuçta üzerimizde hala o gömlek var. Darbe anayasası diye anlımızın orta yerinde ne yazık ki yazıyor. Masanın üzerindeki
lerideğiştiriyoruz ancak masa aynı masa olarak yerinde kalıyor. Bu sebeple yeni anayasa için evet diyorum.” dedi.

DARBELERE ELVEDA DEMEK İÇİN “EVET”

Yeşilköy Havalimanı’nda tankın karşısında yekvücut duran Metin Doğan ise yeni anayasa ve sistemin darbeler Türkiye’sinden kurtulmak için önemli bir adım olduğunu belirterek, “Yeni sistem ve anayasaya dair iki farklı programa katıldım. Bu programlarda da gördüğüm kadarıyla vicdan ve zekâya sahip kişilerin evet demesi gerekiyor.

Yeni Anayasa, darbeler Türkiye’sinden kurtulmak için bir adımdır. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiği zaman Türkiye’de artık darbe gibi bir süreci yaşamamız mümkün olmayacak. Siyasetçilerimizin neden evet veya hayır diyeceğine dair vatandaşı kutuplaştırmadan bilgilendirmesi ile sistemin millet tarafından daha iyi anlaşılacağına inanıyorum.” dedi.

Dilara Hut/Diriliş Postası

 

adminadmin