Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-09-2019 14:43   Güncelleme : 17-09-2019 14:43

VM Medıcal Park Samsun’dan Otizmli Çocuklar Nasıl Beslenmeli Konulu Toplantı

VM Medical Park Samsun Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Mine Özkazanç Akren “Otizmli Çocuklar Nasıl Beslenmeli?” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

VM Medıcal Park Samsun’dan  Otizmli Çocuklar Nasıl Beslenmeli Konulu Toplantı

VM Medical Park Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği’nden Uzm. Dyt. Mine Özkazanç Akren,  Emineller Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi velilerinin ve halkın katıldığı “Otizmli Çocuklar ve Beslenme” konulu toplantı yaptı. Toplantıda bilgilendirmelerde bulunan Akren, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Uzm. Dyt. Mine Özkazanç Akren, “Otizmli çocuklarda, besin seçiciliği, yeme davranışı bozukluğu veya  bağırsak hareketlerindeki düzensizliğe bağlı olarak besin öğesi eksiklikleri, kontrolsüz kilo artışı veya  kabızlık gibi şikayetler ile sıklık ile karşılaşılır. Bu noktada biz diyetisyenlere düşen ilk ve en önemli görev;  bakımı ile  ilgilenen aile bireylerinin doğru beslenme konusunda eğitimini sağlamaktır.  Aile ile yapılan eğitimlerden sonra,  özel eğitim merkezleri ile koordineli   çalışarak, çocuğun sınırlı besin repertuarını geliştirecek beslenme tedavileri oluşturulması,  bireye özgü tedavi protokollerinin oluşturulması gerekmektedir” şeklinde açıklama yaptı.

 

adminadmin