Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 22-05-2020 17:09   Güncelleme : 22-05-2020 17:09

Whatsapp Guruplarının Sosyolojik Tahlili

Whatsapp Guruplarının Sosyolojik Tahlili

Millet olarak teknoloji üretmesek de mevcut teknolojileri kullanmada üstümüze yok. Dünyada piyasaya çıkan her türlü yeni ürün ilk olarak ülkemizde pazara girmektedir. Dünyada geliri ile ters orantılı olarak tüketici davranışı ortaya koyan başka millet yok.

Bunların sonuncusu da, kaynağı ve menşei dışarda olan whatsapp uygulamasıdır. Kişisel bilgilerimizin kopyalanması, bu bilgilerin ileride aleyhimize kullanılacağı, bunun yanında bu hizmetin niye ücretsiz olduğu konularını bir kenara bırakarak başka bir açıdan meseleye dâhil olmak istiyorum. 

İletişimde kolaylık sağlaması açısından aynı anda birçok kullanıcıya anında ulaşmak gerçekten muazzam bir kolaylıktır. Fakat bunu verimli ve etkili kullanmadığımız zaman yarardan çok zarar verdiği de aşikârdır. Whatsapp gurupları oluşturmak için o kadar çok sebebimiz var ki saymakla bitmez. Burada ki amaçların en başındaki gerekçe, bilgiyi hızlı ve kolay bir şekilde topluma yaymak olmaktadır. Fakat uygulamada durum öyle olmuyor. Yazmayı sevmeyen bir toplum olarak söz konusu polemik olunca kimse altta kalmak istemiyor. Karşılıklı suçlamalar ve ithamlar zamanla hakarete dönüşerek işler sarpa sarıyor. Birde yazmak yerine meramını sadece emoji denilen ecinnilerle anlatanlar var ki onlar başka bir yazının konusu olacak nitelikte sosyolojik bir vaka olmaktadır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN