Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-05-2019 10:04   Güncelleme : 15-05-2019 10:04

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma; Bu ilçeyi birlikte hak ettiği yere getireceğiz!

Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma; Yakakent Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Çözüm Merkezi Salonu’nda ilçe Sahil esnafıyla bir araya geldi.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma; Bu ilçeyi birlikte hak ettiği yere getireceğiz!

Yakakent Belediyesinin devam eden projeleri, ilçemizin sorunları, önümüzdeki aylar için planlanan çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere Belediye Başkanı esnafla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda birçok konuya değinen Belediye Başkanı  Hüseyin Kıyma, İlçemizde yapımı devam etmekte olan gözleme satış alanları, sahil çevre düzenleme ve peyzaj, yeni istem duş kabinleri ve tuvalet, 7 adet T projeleri ile özellikle yaz aylarında sahil bölgesinde artan yoğunlukla ilgili Belediyemizin yapacağı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi aktararak, sorunların çözümü ile ilgili istişarelerde bulundu.

Belediye Başkanının konuşmalarında özellikle vurguladığı satır başlarından bazıları;

‘’Kendimizi standart sıradan bir ilçe olarak görürsek çok büyük bir hata yapmış oluruz.  İlçemizin konumunu, insanlarını ve geçmişinden gelen potansiyeli ilçemiz için avantaja çevirmeliyiz.

İlçemizde devam eden projelerin her biri birbirini tamamlayan projeler olup, bütün çalışmalar bittiğinde büyük resimde ilçemizin geçirdiği değişimi inşallah hep beraber görüyor olacağız. Burada toplanmamızın asıl sebebi yaz ayları ile birlikte turizm sezonumuzun açılmasıdır. Sizlerin, değerli esnafımızın, vatandaşlarımızın bu ilçe için bizden beklentilerini bilmek istiyor ve ‘’daha iyisi için ne yapabiliriz’’ bunu konuşmak istiyorum.

Sizlerle birlikte sahil yürüyüş yolumuzda yapacağımız gerek turizme gerek ilçe gelişimine faydalı şeyleri birlikte tartışalım, Yakakent için en güzelini yapalım istiyorum.

Böylesine güzel bir ilçenin tanıtımının yetersizliği Başkanlığımın ilk günlerinden beri dikkatimi çeken konuların başında geliyor. Bu ilçeyi tanıtacak, bize özgü, bu ilçenin güzelliğini, insanlarının güzelliğini hatırlatacak bir hediyelik eşya tasarlayabilir miyiz dedim. Bu eşya bir magnet, anahtarlık, kupa, küçük bir tablo, deniz kabuklarıyla yapılmış el emeği bir süs eşyası, vs. aklınıza ne geliyorsa sizlerin de fikirlerinizi almak istiyorum.

Böyle küçük bir ayrıntının dahi ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacağını, zamanla Yakakent’in bölgede hak ettiği noktaya gelmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Tabi burada bizlerin ve vatandaşlarında üstüne düşen görevler var. Öncelikle konulan kurallara uyulmasının gerektiği, uymayanları otokontrole uyarmamız gerekiyor.

Bu konuda üstümüze düşeni yapacağımızdan eminim. Daha yapılacak çok işimiz, birçok projemiz var, bunların hepsini tamamlayacağız inşallah.

Ancak Allah’ın izniyle en kısa sürede hepimizin göreceği gibi sahilimizi sil baştan, tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde çevre ve şehir estetiğine uygun şekilde yeniden inşa edeceğiz.

Bu ilçeyi, sahilimizi sizlerle birlikte, bilinirliğiyle geliştireceğiz hak ettiği yere getireceğiz. Yakakent için el birliği yapalım en güzelini yapalım diye beraberiz. Bugün burada aynı duygularla bir araya gelen bu değerli topluluğa toplantımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.’’ diyerek sözlerini tamamlayan Belediye Başkanı, yaklaşık bir bucuk saat süren toplantı sonunda katılımcılara verdikleri katkı ve destekten dolayı teşekkür ederek salondan ayrıldı.

adminadmin