Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-01-2019 13:02   Güncelleme : 05-01-2019 13:02

Yakakent Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Yakakent Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Yakakent Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında belediye işçilerinin mali ve sosyal hakları konusunda toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Yakakent Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan Toplu iş sözleşmesi karşılıklı anlaşma  ile sonuçlandı. Yakakent Belediyesinde yapılan imza törenine Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Şube Sekreteri Arif ÇELİK’in yanı sıra mali hizmetler müdürü Ayşin HOPAÇ İşyeri Sendika Temsilcisi Banu Han TOSUN katıldı.

Belediye başkanı Hüseyin KIYMA "çalışanlarımızla aile gibiyiz güzel Yakakent’imizim birlikte yönetiyoruz belediyemizin imkanları neticesinde çalışanlarımızın emeğini göz ardı edemeyiz görev yaptığım sürece şirket çalışanları dahil olmak üzere çalışanlarımız maaşlarını zamanında alnının teri kurumadan almıştır dedi"

Şube Başkanı Ziya Uzun,  "Öncelikle Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’ya ve komisyona yürekten teşekkür ediyorum. İşçi arkadaşlarımız adına sevindirici bir anlaşmaya vardık Yapılan bu anlaşma ile çalışan arkadaşlarımızın ücretleri, sosyal hakları, çalışma koşulları ve ekonomik dengeleri gibi daha birçok konuda karşılıklı hoşgörü ve uzlaşı içerisinde görüşmeleri neticelendirdik. Yeni yılın ilk günlerinde işçi arkadaşlarımız yapılan sözleşme neticesinde enflasyona yenik düşmedi. Çalışanların yüzünü güldüren bu Toplu iş sözleşmesi üye arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun." diye konuştu.

Uzun; “Yakakent Belediyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesinin iki yıl geçerli olduğunu, işçi arkadaşlarımızın alacağı yevmiyelere ve diğer mali sosyal haklara iki yılda toplam %72 oranında zam yapıldığını belirterek 2019 yılı için yevmiyeye  %32 sosyal pakete %5 2020 yılı için ise yine aynı oranda artış sağlandığını belirtti. Toplamda %72 gibi bir artış oldu işçi arkadaşlarımızın yüzlerini güldüren toplu iş sözleşmesinin sonuçları itibari ile hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

adminadmin