Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-08-2020 12:23   Güncelleme : 14-08-2020 12:23

Yalancının Mumu 51 Senedir Yanıyor

Yalancının Mumu 51 Senedir Yanıyor

Ay'a bugünkü teknoloji ile dahi insanlı yolculuk yapmak çok zordur. Çünkü Apollo1'den itibaren onlarca ABD'li astronot hayatını kaybetmiştir. Fakat ABD Başkanı Kennedy’nin dünyaya verilmiş bir sözü vardır.

Bu nedenle sahte bile olsa bir insanlı Ay Yolculuğu düzenlenmiştir. Satürn 11 roketi Ay'a örümceği indirmedi ama indirmiş gibi Hollywood stüdyolarında çekimler yapıldı. Figüranlar da astronot kıyafeti giyip yavaşlatılmış çekimle çok güzel bir gösteri sundular.

Gerçekten de rollerinin gereğini başarı ile yerine getirdiler. Dünya yörüngesinde bir kaç tur attıktan sonra (Belki Ay'ın yörüngesinde de turlamış olabilirler fakat çok az bir ihtimaldir) dünyaya dönerek kahramanlar gibi karşılandılar. İşin ilginç tarafı Rusya bu yalana inanmasa da ABD ile bazı anlaşmaları gereğince sesini çıkarmadı. Fakat birçok Rus uzay bilimcisi bunun sahtekârlık olduğunu söylemiştir.

Gerçek insanlı yolculuk ise Apollo 13 ile oldu. Fakat çeşitli arızalar nedeni ile Ay’ın yörüngesinde bir tur döndükten sonra dünyaya döndüler. Diğer 5 yolculuk ise eski yalanları sürdürmek adına yine aynı ABD’deki yasak bölgede yapılan çekimlerin piyasaya sunulması şeklinde oldu. Zira insanoğlu hala Ay'a ayak basabilmiş değildir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN