Güncel
Giriş Tarihi : 29-09-2015 13:03   Güncelleme : 29-09-2015 13:03

Yalmanlı’da Eski Köy Okulu Yenilendi

Adana’nın Seyhan ilçesinde köy statüsünden mahalleye dönüşen Yalmanlı’daki ilkokulun tadilatı Seyhan Belediyesi, ADSİAD, Çukurova Rotary Kulübü ve CHP Seyhan Gençlik Kolları işbirliği ile yapıldı

Yalmanlı’da Eski Köy Okulu Yenilendi
Adana’nın Seyhan ilçesinde köy statüsünden mahalleye dönüşen Yalmanlı’daki ilkokulun tadilatı Seyhan Belediyesi, ADSİAD, Çukurova Rotary Kulübü ve CHP Seyhan Gençlik Kolları işbirliği ile yapıldı.
Seyhan Belediyesi, Adana Sanayici ve İş Adamları Derneği (ADSİAD) ile Çukurova Rotary Kulübü ve CHP Seyhan Gençlik Kollarının katkıları ile Yalmanlı Mahallesi’nde Bulunan ilkokulun boya, badana ve tadilat işleri yapıldı. Tadilat sonrası okulun açılışına, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ile Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez, Çukurova Rotary Kulübü Guvernörü Canan Ersöz, Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Lütfi Çandır ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Gökhan Yağ, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu katıldı…
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, okulların zor şartlar altında eğitim vermeye çalıştığını belirterek okul dostu bir belediye olarak ellerinden geldiğince okullara destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Karalar, “Eğitime destek olmak en hayırlı iş… Böyle bir işe katkı koydukları için ben buradan üyesi olduğum ADSİAD’a Çukurova Rotary Kulübü’ne ve CHP Gençlik Kolları’na teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak okullarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Çünkü okulların ne durumda olduğunu, nasıl zorluklar çektiğini iyi biliyoruz. Zaten bu yüzden bize okul dostu belediye diyorlar” şeklinde konuştu.
Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ile Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez, ise eğitimin önemine vurgu yaparak projenin gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik etti. Sönmez, “Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza üstün başarılar diliyorum. Huzur, güven ve barış ortamında kardeşlik duygularıyla eğitim öğretim dönemini tamamlamalarını ve ülkemize çevresine hayırlı birer evlat olmalarını temenni ediyorum. Eğitime katkı koyan tüm kurum ve kuruluşları kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Lütfi, Çandır’da eğitime önem verdiklerini belirtirken her zaman sosyal projeler destek olduklarını ve destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Daha sonra söz alan Guvernör Canan Ersöz’de aynı görüşlere yer vererek eğitimin ve birlikte çalışmanın sinerjisi ile çok güzel işler yapıldığının altını çizdi.
adminadmin