Gündem
Giriş Tarihi : 07-03-2014 12:16   Güncelleme : 07-03-2014 12:16

YANKEE GO HOME!

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, Samsun’da bulunan ABD Deniz Kuvvetleri'ne bağlı USS Taylor isimli gemiyi protesto etti. ABD gemisine gitmek isteyen grup ile polis arasında arbede yaşandı.

YANKEE GO HOME!
TGB üyesi 50-60 kişilik bir grup, ellerine pankartlarla ABD gemisinin demirli bulunduğu Samsun Port Sanayi Rıhtımı’na yürüdü. ADB savaş gemisinin Samsun'dan gitmesini isteyen grup, liman girişindeki güvenlik noktasını aşarak içeri girmeye çalışınca polis engeliyle karşılaştı. Gemiye ulaşmak isteyen eylemcilere izin vermeyen polis, biber gazı sıkarak onlara müdahale etti. Polis engellini aşamayan grup, burada basın açıklaması yaptı.

Bir süre slogan atan grup adına açıklama yapan TGB Genel Başkanı Cengiz Deniz, “Bu geminin burada bulunması uluslararası antlaşmalara aykırıdır. Biz bu geminin neden burada olduğunu öğrenmek ve gidiş tarihini bilmek için yetkililerle görüşmek istiyoruz” dedi.

Daha sonra Samsunport Liman işletmesi adına bir yetkili, eylemciler ile görüştü. Yetkili, ABD Deniz Kuvvetleri'ne bağlı “USS Taylor” adlı geminin yarın gideceğini söyledi.

Daha sonra grup, Samsun Liman Başkanlığı’na yürüdü.
 
RÖMORKÖRLE ÇEKİLECEK

Yakıt ve lojistik ikmal yapmak için 12 Şubat’ta geldiği Samsun Limanı’nda dibe sürterek pervaneleri zarar gören savaş gemisinin onarımı yapılamadı. Geminin yarın römorkör yardımıyla çekilerek götürüleceği öğrenildi.
adminadmin