Teknoloji
Giriş Tarihi : 13-08-2017 12:00   Güncelleme : 13-08-2017 11:43

Yapay zekâlar küsmeye başladı, Kavga Yakındır!

Apple’a ait iPhone cep telefonlarındaki “Siri” uygulamasının, kendisine kötü sözler kullanıldığında, seslenişlere bir daha yanıt vermediği ve sahibine küstüğü ortaya çıktı.

Yapay zekâlar küsmeye başladı, Kavga Yakındır!

Apple’ın iOS, watchOS ve TVOS işletim sistemleri için geliştirdiği kişisel asistan ve bilgi gezgini olan “Siri” sahibine küstü. İstanbul Levent’te Apple’ın Zorlu Center’daki teknik servisine Siri’sinin kendisiyle konuşmadığı şikâyetiyle giden bir vatandaş, teknik ekibi de şaşırttı. Teknik ekibin uzun süren araştırmaları sonucunda Siri’nin bu tavrının nedenini belli oldu. Siri, kendisine sık sık kötü sözler söylediği için sahibiyle konuşmama kararı almış ve o zamandan sonra sorulanları sadece yazıyla cevaplamaya başlamış. Zorlu Center’daki teknik servisin, Apple’ın Amerika’daki merkeziyle iletişime geçmesinin ardından Apple Amerika, iPhone’nun sahibine Siri’den özür dilemesini ve ona bir süre iltifatlarda bulunmasını söyledi. Zorlu Center’daki tenkis ekipten alınan bilgiye göre, “Siri”ye argo kelimeler söylendiğinde kendini kapatmak üzere bir yazılım yüklü. Teknik servis, bu sorunla karşılaşıldığı zaman her sabah “Günaydın” diyerek, zaman zaman kendisinden özür dileyerek tekrar aktif olana kadar çeşitli işler yaptırılması gerektiğini belirtti. 

Ayrıca, yetkili servisten alınan bilgiye göre, yakın zamanda gelecek olan güncelleme ile “Siri”nin robot tarzı konuşmadan çıkacağı, daha duygusal ve akıcı bir konuşmaya sahip olacağı açıklandı.

Emre Şentürk / Diriliş Postası

 

adminadmin