Genel
Giriş Tarihi : 15-12-2017 10:46   Güncelleme : 15-12-2017 10:46

Yapı Kooperatifleri Skandalı,Cemaatle mücadeleye yargısal sekte vurur mu?

Açık basına yansıyan haberlere göre; Ankara merkezli 1000 yapı ve üstü bazı yapı kooperatiflerinin üyelik işlemlerinin altında cemaatif emlak bürolarının olduğu ve Üst düzey yargı ve bürokratların "tek ödemeli" düşük fiyatla birden fazla hissede üyelikleri olması, akıllara Fem dersanesinin yargı mensuplarının çocuklarına özel indirim ile kayıt yaptırması gibi bir oluşum mu oluyor sorusunu getirdi.

Yapı Kooperatifleri Skandalı,Cemaatle mücadeleye yargısal sekte vurur mu?

15 Temmuz  öncesi Özellikle Hacettepe Beytepe,, Etlik, Bilkent, İncek bölgelerinde; Dam, Prestij, Gündoğumu ,Güzelevler, Yenişehir gibi  konut yapı kooperatifleri üyelerinin üst yargı mensubu ve bürokratlardan oluşması, (Yök bürokratları da dahil.)  manidar  bir durumdur. Bu tür kooperatiflerin  ise;  tutulan üye kayıtlarının "ÇY" merkez bir  cemaatif emlak bürosu üzerinden bağlantılı ve organik ilişki içinde idare edildiği de iddia edilmektedir.

15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrası özellikle önceden seçilmiş kritik mahkemelerde yer alan kişilerden seçildiği izlenimi veren üye listelerinin de ağırlığın  yargı mensubu olması ise manidar. Bazı Danıştay, Yargıtay, AYM YÖK bürokratlarının  üye olması; "Dikey mimarinin"  önlenmesinde bir sorun olabilir mi   sorusunu gündeme getirirken, emsal artırımların  ve arsa devirlerinin daha önceden  alınması nedeniyle yeni durumu bağlamaz diyen uzmanlar  olduğu gibi, Rantın pekala,  dikey yerine yatayda da (5 +1)  sağlanabileceğini söyleyenler de var.

FETÖ bağlantılı yakın çevresi olan  çok sayıda Hakimler üye listesinde var. HSYK'dan ve hakimlikten  ihraç edilen alınan kişiler de; yakınları üzerine hisse almışlar. 15 Temmuz 2016 Sonrasında  ise;  yoğun hisse devirleri olduğu bilinmekteydi. Ultra lüks konutlarda birden fazla üyeliklerin olduğu göz önüne alınırsa bunun bir konut edindirme projesi olmaktan ziyade bir borsaya dönüşmesi tehlikesi olduğuna dikkat çekiliyor. Kooperatif genel kurullarının  Ocak ayında yapılacağı da gelen haberler arasında.

adminadmin