Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 10-04-2020 15:17   Güncelleme : 10-04-2020 15:17

Yardımların Dağıtımı Daha Hızlı Olmalı!

Yardımların Dağıtımı Daha Hızlı Olmalı!

Selamünaleyküm dostlar, bu başlığı eleştiri için köşeme bırakmadım, iyinin daha iyisini yapmak için seçtim.

Çünkü bu süreçte yardımların çok hızlı olması lazım, nedenine gelince aç olan insana “hele bir az sabret” diyemezsiniz.

Diyarbakır’da 17 İlçe düzeyinde yardımların SYDV üzerinden tek elden yapılması önemli, ama yeterli ekipleriniz yoksa bu yardım dağıtımı haftalar alır, bu da sıkıntıların oluşmasına sebep olur.

Köşe yazarı olmam ve bir önceki dönemde Ak Parti İl başkan danışmanlığını yapmam hasebiyle kendilerine yardım ulaşılmayan kimi vatandaş beni de arıyor, “bize ne zaman yardım ulaşacak” diye.

Yetkili, etkili kimselere durumu aktarıyorum onlar da diyorlar ki: -şu anda “vefa projesi” dahilinde 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Elbette ki yaşlılarımıza öncelik vereceğiz, ama bu süreçte herhangi bir vatandaşımızın mutfağında “kuşhane” boş duruyorsa vebali hepimizin boynunadır.

Peki bu yardımları garip gurabaya nasıl ulaştırabiliriz derseniz, doğrusu bunun yolunu yöntemini valimiz Hasan Basri Güzeloğlu 18.muhtar saatinde belirlemişti.

Muhtarlara hitaben şunu söylemişti:“Muhtarlarım üç aylar geliyor, yetimin, fakir fukaranın umudu devletidir.  Onların temsilcileri sizlersiniz, devletin yetkilisi de benim, bu tür muhtaç insanları muhakkak bize bildirin”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN