Güncel
Giriş Tarihi : 27-02-2019 12:38   Güncelleme : 27-02-2019 12:38

Yargı bağımsızlığı denilerek “Yargı Terörü” Estiriliyor!

Yargı bağımsızlığı denilerek “Yargı Terörü” Estiriliyor!

CHP İstanbul eski Milletvekili Eren Erdem'in gazeteci Şükrü Sak'a açtığı hakaret davası sonuçlandı. Kendisinin söylemediği 'şerefsiz' sözü yüzünden 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Şükrü Sak, karara itiraz ediyor.

FETÖ’ye yardım ve yataklıktan yargılanan CHP İstanbul eski Milletvekili Eren Erdem’in gazeteci Şükrü Sak’a açtığı ‘hakaret davası’ skandal bir kararla sonuçlandı. Kendisinin söylemediğinin altını çizdiği “Şerefsiz” sözü yüzünden ‘1 yıl 2 aylık’ hapis cezasına çarptırılan Sak, ideolojik mahkûmiyet kararına itiraz ediyor.

Eren Erdem’in “Özgür Basın” dövizleriyle medya özgürlüğünü savunduğunu belirten Sak, ‘gazetecilik’ yaptığını söyledi. Sak, Eren Erdem’in aile dostu gazeteci Emre Erçiş’in iddialarını “haber / makale” şeklinde kaleme aldığını; ancak yazı yayınlandıktan 2 yıl sonra dava açılıp bir an önce karar verilerek ‘suçlu’ ilan edildiğini kaydetti. İddiaların sahibinin Eren Erdem’e meydan okumasına karşın ceza almamasını ‘soru işareti’ olarak gösteren Sak, duruşmaya bile çıkmadığını söyledi.

‘KAMU GÖREVİ’ SAFSATASI

6 ay içinde şikâyet olmazsa, hakaret suçlamasının düşmesi gerektiğini savunan Şükrü Sak, soruşturma aşamasında kapanması gereken davanın teamüllere aykırı sonuçlandığını belirtti. Sak, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla yargılandığını ve hakkında ceza-i işlem uygulandığını vurgularken; oysa yazılanlara konu olanın kamu görevi ile ilgisi olmadığını, kişisel meseleler olduğunu anlattı. Hukuki olarak problemli bir metin ile karşı karşıya olduğunu belirten Sak, 'yumuşak karnına' basıktıkları için Eren Erdem'in huzursuz olduğunu, bir şeylerin ortaya çıkmasını istemediğini söyledi. Bir sözün 14 ay ile cezalandıralamayacağını belirten Sak, gazeteci Hilal Kaplan'a organize olarak daha ağır hakaret edenlerin 3 ay ile cezalandırıldığını ifade etti. Sak son olarak Eren Erdem’in “yargı bağımsızlığı” nutukları ile ‘yargı terörü’ estirdiğini söyledi.

Vahap Söztutan / Diriliş Postası

adminadmin